Забелязахме, че използвате Ad Blocker

Разбираме желанието ви за по-добро потребителско изживяване, но рекламите помагат за поддържането на форума.

Имате два варианта:
1. Регистрирайте се безплатно и разглеждайте форума без реклами
2. Изключете Ad Blocker-а за този сайт:
    • Кликнете върху иконата на Ad Blocker в браузъра
    • Изберете "Pause" или "Disable" за този сайт

Регистрирайте се или обновете страницата след изключване на Ad Blocker

Отиди на
Форум "Наука"

Според вас съществуват ли паралелни светове?  

38 потребители са гласували

1. 1. Според вас съществуват ли паралелни светове?

• да
      30
    • не
      14
    • нямам мнение
      5

Препръчано мнение

• Глобален Модератор
Публикувано (edited)

С една дума препоръчваш Файнманови лекции. Аз също съм чувал много добри отзиви за тях.

Аз ще взема под внимание тази препоръка. Надявам се и моето хлапе да ги прочете /той ще бъде втори курс в СУ, астрофизика/ и смятам, че ще му бъде от полза.

Казваш, че си зает ... За съжаление и аз съм много притиснат от това относително време...:biggrin:

Затова ще скицирам нещо като отговор за паралелните вселени. Тази идея е добре развита в струната теория. Като там за разделител между вселените има мембрана. Струната, изглеждаща като мембрана не позволява преминаването от една вселена в друга вселена.

След седмица ще имам свободно време да напиша каквото знам по въпроса.

++++++

Антропният принцип е може да нещо илюзорно, но звучи много привлекателно. Вярно че излиза от рамките на физиката и се прелива във философията, но не може да се отрече, че изводите които налага са много екзотични. :)

+++++

Поздрави Б.

Редактирано от Б.Богданов
  • Мнения 53
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Потребител
Публикувано
Файнманови лекции по физика в 3 тома - за студенти - нефизични специалности, а по-скоро за обща култура по физика.

Файмановите лекции са за студенти -физици, начален курс. Може би те заблуждава това, че са четени в Калифорнийския технологичен институт, но там също има специалност физика. Направени са в забавен и по-разчупен стил от традиционните учебници, но

Не считайте тези лекции катонякакъв обзорен курс. Не, това е съвсем сериозен курс.(Р.Файнман, предговор на 1 том)

Доста са стари все пак, даже аз си ги купувах от антикварна книжарница.

• Глобален Модератор
Публикувано

Файмановите лекции са за студенти -физици, начален курс. Може би те заблуждава това, че са четени в Калифорнийския технологичен институт, но там също има специалност физика. Направени са в забавен и по-разчупен стил от традиционните учебници, но

Доста са стари все пак, даже аз си ги купувах от антикварна книжарница.

Благодаря за инфото, Дорис. Имаш ли идея за цената и от къде може да се купят? Или поне точното заглавие за да мога да ги потърся в някоя он-лайн книжарница и да си ги поръчам?

• Потребител
Публикувано

Р. Файнман, Р.Лейтон, М. Сендс Файнманови лекции по физика том 1 (2 или 3), Народна просвета 1970 превод от руски, големи сини на цвят книги с твърди корици.

Забележително е, че книгата е издадена в СССР през 1965 г., две години след като излиза в САЩ, тоест веднага след като се разчува, че лекциите са хубави и полезни.

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...
/* Revenue-Ads-Footer */ /* За дарение */

Подкрепи форума!

Дори малко дарение от 5-10 лева от всеки, който намира форума за полезен, би направило огромна разлика. Това не е просто финансова подкрепа - това е вашият начин да кажете "Да, този форум е важен за мен и искам да продължи да съществува". Заедно можем да осигурим бъдещето на това специално място за споделяне на научни знания и идеи.