Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Мнения 352
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

• Глобален Модератор
Публикува

Тя показва корейско жилище много е трудно почти невъзможно да ти се случи да видиш корейскио дом реално. http://s017.radikal.ru/i410/1112/a2/aa4e4701d0ca.jpg

Защо? :sneaky2:

• Потребители
Публикува

Гледах записи около смъртта на стария Ким Ир Сен и на сина му. Прави ми впечатление, че проявите на масова скръб са по-въздържани и една идея по-естествени при смъртта на стария вожд.

Един пример: удрянето с ръце по земята.

При смъртта на стария вожд такова нещо не се наблюдава. Сега - напротив. Но няма нито един счупен нокът, така да се изразя. Има само повтарящи се пред камерата движения с меката част на юмрука. Спонтанният жест би бил еднократен или пък невъздържано повтарящ се. И много силен. А не немощно повтарящ се, като в постановка на китайска опера. Ако питате откъде знам - ами помня какво беше като почина моя близка и старият й съпруг си я оплакваше от дън душа. Освен това години наред съм живял в една къща с добър актьор. Езикът на тялото не е някаква измислица.

Освен това старият Ким за разлика от сина си все пак е бил нещо като митична фигура: военен герой. Дори да не е бил наистина героичен, то митът за него е бил по-убедителен, по-силен, защото все пак се е коренял в нещо.

А и да не забравяме колко стари, колко мощни са традициите на официалното, безалтернативно раболепие в онази част на света. Там искреността не е това, което е тук. Нашата най-перфидна или прикрита византийщина би се видяла детска играчка на всеки кореец, японец или китаец. За тамошните хора неслучайно е казано, че имат по шест лица и по три сърца.

Не се съмнявам, че и за Ким Чен Ир е имало искрено скърбящи или поне такива, които са искали да скърбят искрено. Като лош вярващ си давам сметка колко много ми се иска да бях истински мистик, та допускам същото и за поне част от скърбящите корейци. Сигурно някои викат, защото им се иска наистина да скърбяха.

Бас държа, че в умовете на партийните и военните водачи бясно щракат сметки и хич не им е до скръб, но поддържат умело фасадата на чудовищното си благоприличие, което изисква обилни слъзоизлияния.

---------

А сега нещо по-лично.

Силно се надявам Ким Чен Ир тъкмо сега да минава през митарствата право към оня Адов казан, където, пак се надявам, се пържи и баща му. Убеден съм, че извън привилегирования Пхенян има страшно много хора, които не могат дори да схванат новината, просто защото са гладни, болни и им е студено. Заради тях ми се ще този проклет режим да падне... но честно казано, смятам, че на нещастната Северна Корея й предстоят още много години живот в ужасяваща и убийствена лъжа. Дано да бъркам.

• Глобален Модератор
Публикува

Не бъркаш. Тази страна не може да се реформира, освен ако Китай не пожелае това. А Китай не е страна, която лесно сменя статуквото. Такава Корея, като днешната, е контролируема. Защо да я променят и да я пращат в неизвестното? Променена, тя може да се обедини с Юга. А точно това външнополитически не е желано.

Новият лидер е млад и според мен без никакъв сериозен личностен опит. Такъв беше и досегашния - при неговото мъдро управление хората му направо измряха от глад. Да докараш страната си дотука, имайки цялата власт, се иска особен талант.

Новият...поне външно не изглежда обещаващ.

• Глобален Модератор
Публикува

Последния факт преминава всякакви допустими граници на пропагандната фантазия наистина. Изглежда теорията за масивен инфаркт причинил смъртта на вожда не е вярна, а всъщност понеже той никога не ходел по голяма нужда според самия себе си, постоянно се е издувал и накрая се е пръснал като кърлеж :tooth:

• Потребител
Публикува

Днес коледно реших да направя един подарък на форума и неговите участници .Снимка от родното място на Великиоя Вожд КИМ ИР СЕН Мангенде .Знае ли някой ои може ли да предположи какво се е случило тук.

post-7459-061252900 1324753586_thumb.jpg

• Потребител
Публикува

Не мога да разбера прежде пишещия .С нищо не се подигравам .Това е от пакетче пощенски картички .Аз бях там си ги купих и си ги пазя вече 25 години днес вие ги виждате за пръв път .Обратната страна на картичката ще я предоставя по късно. Три месеца бях там имам много други проспекти донесени от тази страна .Това са факти тогава нямаше компютри и не можех да ги сканирам.Затова сега виждат бял свят.

• Потребител
Публикува

Честита Коледа на всички участници във форума.А сега и отговара на загадката от вчера.Обратната страна на картичката. Имам тягостни спомени от този ден .Пристигнахме в Пхенян и след дългия полет от 9 часа през деня ни се спеше та две не виждахме . И още на другия ден беше събота ни закараха там . Трудно превключвах в това състояние но помня как жените скубеха изсъхналата трева около родното място на вожда стръкче по стръкче .НАДАЛИ ЗЕЛЕНАТА ТРЕВА НА Том Джонс е по зелена от тази тук.

post-7459-078796200 1324801466_thumb.jpg

• Глобален Модератор
Публикува

Тъй - на това място майката на малкия Ким Ир Сен го възпитавала в антияпонски патриотичен дух, качен на люлка. Койте не прочите надлиса долу на картичката, де.

Ми ще скубят, как няма да скубят. А лагерче?

Не, при Том Джонс тревата е по-зелена. Sorry.

• Потребител
Публикува

Нампо, стига моля ти се, си давал такава информация, че Алвата ще получи удар! :tooth:

Той завалията си мислеше, че понеже Северна Корея е нерелигиозна и понеже са социална страна, хората там са спокойни и рогът на изобилието се излива върху тях.

А - и още нещо - нямат никакви социални патологии!!! :tooth:

• Потребители
Публикува

Nampo, много се радвам, че споделяш спомени във форума. Северна Корея е невероятно странна държава и ние реално не я познаваме, а разчитаме на информацийки, прокраднали се оттук-оттам. Бил ли си извън Пхенян (или Пьонян, както май е по-правилно)?

• Потребител
Публикува

Nampo, информацията, която споделяш е безкрайно интересна, аз лично ще се радвам на колкото се може повече такава!

А когато ти беше там, виждал ли си или дали си чувал за черни пазари, на които да продават дефицитни стоки?

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!