Забелязахме, че използвате Ad Blocker

Разбираме желанието ви за по-добро потребителско изживяване, но рекламите помагат за поддържането на форума.

Имате два варианта:
1. Регистрирайте се безплатно и разглеждайте форума без реклами
2. Изключете Ad Blocker-а за този сайт:
    • Кликнете върху иконата на Ad Blocker в браузъра
    • Изберете "Pause" или "Disable" за този сайт

Регистрирайте се или обновете страницата след изключване на Ad Blocker

Отиди на
Форум "Наука"

Харесвате ли кучета?  

13 потребители са гласували

1. 1. Харесвате ли кучета

• Да
      13
    • Не
      0
    • 0

Препръчано мнение

• Потребител
Публикувано (edited)

Дадох на един колега кучето си да го гледа за няколко дни и то се върна при мен.

Значи въпроса ми е следния:

Възможно ли е кучето ми да ме намери ако аз съм на разтояное 30км?То ме намери ама изкам да чуя вашите мнения.

И за колко дена е възможно да се измине 30 км от куче?

Очаквам мнения!

Редактирано от fixxxsers
  • Глобален Модератор
Публикувано

Предполагам, че кучето може да измине това разстояние. За колко време ще го измине, предполагам, зависи от размера и скоростта на движение на жвотното.

А каква порода е кучето ти и колко е голямо? Имаш ли негова снимка или снимката от аватара ти е снимка на кучето ти?

• Глобален Модератор
Публикувано

Такива работи са се случвали не един път, а тези 30 км може да ги измине и за един ден, но може и да се поотплесне и да се забави дори месец - и такива работи са ставали.

• Потребител
Публикувано
Предполагам, че кучето може да измине това разстояние. За колко време ще го измине, предполагам, зависи от размера и скоростта на движение на жвотното.

А каква порода е кучето ти и колко е голямо? Имаш ли негова снимка или снимката от аватара ти е снимка на кучето ти?

Не е кучето ми на аватара!Каква порода ли ами няма порода помияр :whistling: .Нямам снимка.Не е много малко на 2 години е.Ама ми е чудно как ме е намерило?На 30 ме е намерило каде съм много чудна работа.

Такива работи са се случвали не един път, а тези 30 км може да ги измине и за един ден, но може и да се поотплесне и да се забави дори месец - и такива работи са ставали.

То че са се случвали са се случвали ама чудна работа как точно пред блока и като слизам на разходка то лежи на стълбите и чака.

• Модератор Биология
Публикувано

Какво са 30 км за едно куче?

Кучевите бозайници са изкл. активни хищници. Те обикалят доста обширни ловни територии и активно преследват жертвите си. Към това да прибавим и начина им на придвижване - лек тръс. Получава се така, че 30 км не са нища за едно куче, то човек може да измине почти без проблем 25 - 30 км на ден. Пробвайте, ще видите че няма да ви отнеме и ден да преодолеете растоянието.

А как те е намерило ли?

Както знаеш кучетата имат изкл. развито обоняние (като пример може да се приведе факта, че Кучевите надушват капка кръв в 5 л. вода!). Зависи как си завел кучето си до твоя приятел пеш или с кола, например. Въпреки това всичко си има спец. миризма (аз, ти , колата ти, велосипеда ми ии т.н.). Ето как се е върнало.

• Потребител
Публикувано
Какво са 30 км за едно куче?

Кучевите бозайници са изкл. активни хищници. Те обикалят доста обширни ловни територии и активно преследват жертвите си. Към това да прибавим и начина им на придвижване - лек тръс. Получава се така, че 30 км не са нища за едно куче, то човек може да измине почти без проблем 25 - 30 км на ден. Пробвайте, ще видите че няма да ви отнеме и ден да преодолеете растоянието.

То не е нищо ама нито съм го убочавал нито нищо.И ме намери.Точно на стълбите пред блока беше легнало и ме чакаше.Въпроса не ми е дали кучето ми може да измине 30 км а как ме е намерило на разтояние от 30 км.А иначе съм съгласен с теб ,че 30 км нищо не са за куче :bigwink: .

• Модератор Биология
Публикувано

Както знаеш кучетата имат изкл. развито обоняние (като пример може да се приведе факта, че Кучевите надушват капка кръв в 5 л. вода!). Зависи как си завел кучето си до твоя приятел пеш или с кола, например. Въпреки това всичко си има спец. миризма (аз, ти, колата ти, велосипеда ми ии т.н.). Ето как се е върнало - по миризмата.

• Потребител
Публикувано
Както знаеш кучетата имат изкл. развито обоняние (като пример може да се приведе факта, че Кучевите надушват капка кръв в 5 л. вода!). Зависи как си завел кучето си до твоя приятел пеш или с кола, например. Въпреки това всичко си има спец. миризма (аз, ти, колата ти, велосипеда ми ии т.н.). Ето как се е върнало - по миризмата.

Не съм го завел пеш а с кола.И то не с моята кола а с на моя приятел тои доиде да го вземе.А и кучетата се орентират по звездите до колкото знам.Съгласен съм с теб.

• Потребител
Публикувано

Може. А на въпроса как- с мерак :biggrin: Сега сериозно. Обонянието на кучетата е феноменално, но вероятно не разчитат само на него. Интересно е дали имат някъкъв вид зрителна памет и да запечатват за известно време в главите си местата от където са минали?

Освен това кучето явно те обича щом е било толкова път. Не го подлагай пак на подобни изпитания!

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...
/* Revenue-Ads-Footer */ /* За дарение */

Подкрепи форума!

Дори малко дарение от 5-10 лева от всеки, който намира форума за полезен, би направило огромна разлика. Това не е просто финансова подкрепа - това е вашият начин да кажете "Да, този форум е важен за мен и искам да продължи да съществува". Заедно можем да осигурим бъдещето на това специално място за споделяне на научни знания и идеи.