Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува
В Москва да. Навсякъде ли?

http://www.odintsovo.info/news/?id=19971

Виж КГшка, бил съм на страшно много места, но не мога да бъда навсякъде.

Тук пишем за нормалните неща и средностатистическия човек и неговите културни особености.

Същите картинки мога да ти ги покажа от Париж, даже и по-лоши.

Това обаче няма никакво значение.

Аз пиша за нещо съвсем конкретно и ясно:

1) При българинът собствената му сигурност не е приоритет и той предпочита да чука на дърво и да лустросва нещата

2) По брой тарикати и нарушители на закони и наредби БГ е в Топ 3 на Европа

Понеже нещо ме бъзикаш за Гърция, мога веднага да ти се оплача, кварталът в който живея се промени много към лошо за последната буквално една година. Стана по-мръсно, по-шумно, карат се, бият се и т.н. Причината за това е, че с всеки изминал ден се пълни с все повече българи, румънци и албанци. Респективно аз понеже нищо не мога да направя ще трябва да съобщя на хазяйката, че до 3-4 месеца ще освободим апартамента.

Това е.

• Глобален Модератор
Публикува

Именно! Същата картинка можеш да ми покажеш отвсякъде! Обаче като е за България, обобщаваш.

Ха сега обобщи и за Русия!

Нещата са същите. Даже въвели и антихулигански асансьори.

"В Москве, кстати, разработали антивандальные лифты со специальным интерьером. Ни кнопку не подожжёшь, ни маркером по стене... Но как быть с теми, кто использует лифт не как средство передвижения, а как место для опорожнения мочевого пузыря (или того хуже)? Есть опасения, что этого конструкторы антивандальных лифтов учесть не могут…"

превод:

В Москва, впрочем, за разработили антивандални асансьори със специален интериор. Нито копчето ще подпалиш, нито може с маркер да се рисува на стената. Но какво да се прави с тези, които пикаят в асансьорите? Или по-лошо. Срещу такива конструкторите нищо не могат да направят.

Какво да правим сега, като си живял на толкова места, защо псуваш само българите, бре! То май е световен проблем маргинализацията на някои части от населението, ама не - ти си дошъл в България тука да псуваш.

:paladin::banned:

• Глобален Модератор
Публикува

Изобщо, българите седят на една люлка..... с единия край в ориенталщината и маргиналщината, с другия - в цивилизацията. Сегашния им период ги е потопил малко така в първия край, и уж гледат към другия.

Макар, че има едни, дето много искат да се латиноамериканизират - много е удобен такъв свят за далаверките...

Чалга, модерен арт, "нищо не става", конспиративни теории, "българинът е такъв и онакъв" - всичко това мнооого помага накрая да цопне люлката в локвата и да си намокри дълбокомъдруващия люлеещ се .... хайде нека са маратонките.

• Глобален Модератор
Публикува

Да напомня, че се пишат мнения по коментираните въпроси на темата. Останалите, като последното на Невски, ще имат кратък екранен живот.

• Потребител
Публикува
Да напомня, че се пишат мнения по коментираните въпроси на темата. Останалите, като последното на Невски, ще имат кратък екранен живот.

Здрасти!

Ами след 655 коментара все още не е ясно защо не си замазват къщите....

:whistling::whistling::whistling:

• Потребител
Публикува
Именно! Същата картинка можеш да ми покажеш отвсякъде! Обаче като е за България, обобщаваш.

Ха сега обобщи и за Русия!

Нещата са същите. Даже въвели и антихулигански асансьори.

"В Москве, кстати, разработали антивандальные лифты со специальным интерьером. Ни кнопку не подожжёшь, ни маркером по стене... Но как быть с теми, кто использует лифт не как средство передвижения, а как место для опорожнения мочевого пузыря (или того хуже)? Есть опасения, что этого конструкторы антивандальных лифтов учесть не могут…"

превод:

В Москва, впрочем, за разработили антивандални асансьори със специален интериор. Нито копчето ще подпалиш, нито може с маркер да се рисува на стената. Но какво да се прави с тези, които пикаят в асансьорите? Или по-лошо. Срещу такива конструкторите нищо не могат да направят.

Какво да правим сега, като си живял на толкова места, защо псуваш само българите, бре! То май е световен проблем маргинализацията на някои части от населението, ама не - ти си дошъл в България тука да псуваш.

:paladin::banned:

Да бе.

Ей това горе е мнение по коментирания въпрос.

Изобщо не е неоснователна нападка към мен.

И това го прави модератор в научен форум.

Не те ли е срам КГшка да лъжеш.

Къде съм псувал? А?

Никога досега, в нито един форум не съм срещал модератор, който толкова нагло да прокарва сосбтвените си тези и да си крие прегрешенията използвайки правомощията си.

Ей ти и дефиниция на псуването за да не се правиш на отворен.

Псувнята или ругатнята е форма на клетва със сексуален или със скатологичен характер. За разлика от традиционната клетва, сексуалната има за цел по-скоро обида на лицето, към което е насочена, а не толкова нанасяне на вреда чрез извикване на трансцендентни сили.

Алоууууууууу,

Я се вземи малко в ръце!

• Глобален Модератор
Публикува (edited)

Интерпретирай думата в широк смисъл.

Да бе.

Ей това горе е мнение по коментирания въпрос.

Изобщо не е неоснователна нападка към мен.

И това го прави модератор в научен форум.

Не те ли е срам КГшка да лъжеш.

Къде съм псувал? А?

Никога досега, в нито един форум не съм срещал модератор, който толкова нагло да прокарва сосбтвените си тези и да си крие прегрешенията използвайки правомощията си.

Ей ти и дефиниция на псуването за да не се правиш на отворен.

Алоууууууууу,

Я се вземи малко в ръце!

Хайде сега пък ти прецени тона си обективни и кажи какво би следвало да стори един модератор? И в колко още от случаите се разминаваш само с предупреждения?

Редактирано от КГ125
  • Глобален Модератор
Публикува

Здрасти!

Ами след 655 коментара все още не е ясно защо не си замазват къщите....

Защото нямат пари :) Просто е.

• Потребител
Публикува

Защото нямат пари :) Просто е.

Спрямо строежа това е вече нищожична сумичка. Погледни стандартите, колко струва на м2. Ще излезе че е подобна на сумата за вътрешно измазване. И друго трябва да има тука, май още от византийско време. Като гледам храмовете и те не са били замазвани от вън. Ако може на храма да дават красив изящен вид, равномерно наредените червени тухли и белият хоросан, па моята къщичка и тя може да остани така. Нека се вижда, че и тука християнин живее....

Че хоросана някъде е 2 другаде 5 см и че железата стърчат на ляво, дясно, на горе-долу еее божичко....Хай да мине.

Па и майсторът колкото и да е зает все пак уважи моят строеж и то за ефтини пари. Допълнително само биричка искаше да има на края на всеки ред (голям прах нали), топъл обед с кило ракийка и следобедна почивка.....

:tooth::tooth::tooth:

• Потребител
Публикува

Спрямо строежа това е вече нищожична сумичка. Погледни стандартите, колко струва на м2. Ще излезе че е подобна на сумата за вътрешно измазване. И друго трябва да има тука, май още от византийско време. Като гледам храмовете и те не са били замазвани от вън. Ако може на храма да дават красив изящен вид, равномерно наредените червени тухли и белият хоросан, па моята къщичка и тя може да остани така. Нека се вижда, че и тука християнин живее....

Че хоросана някъде е 2 другаде 5 см и че железата стърчат на ляво, дясно, на горе-долу еее божичко....Хай да мине.

Па и майсторът колкото и да е зает все пак уважи моят строеж и то за ефтини пари. Допълнително само биричка искаше да има на края на всеки ред (голям прах нали), топъл обед с кило ракийка и следобедна почивка.....

А спрямо вътрешното обзавеждане, телевизорите, компютрите, кабелната, цигарките, бирата и ракийката?

Айде моля ви се да не лъжем хората!

• Потребител
Публикува (edited)
А ти за всяко нещо, което е просто констатация на добре известни факти, като например как е ограбено многократно БГ населението преди 1945г. подскачаш до небесата и се излагаш да не казвам като какво.

представи си същото със Сталин.....или бай Тошо.... :w00t::w00t::w00t:

Редактирано от КГ125
  • Глобален Модератор
Публикува
А ти за всяко нещо, което е просто констатация на добре известни факти, като например как е ограбено многократно БГ населението преди 1945г. подскачаш до небесата и се излагаш да не казвам като какво.

Ограбено от кого?

• Глобален Модератор
Публикува (edited)
[

Спрямо строежа е нищожна сумичка, казваш. Ами 45 лв. на кв. метър е със топлоизолацията. Защото е вече неразумно без нея да го правиш. Ще рече една къща е около 8 - 15 000 лв.

Толкова ли струва един телевизор и един телефон, та др.Невский ги сравнява?

Всъщност има още една причина. Ето гледам руския сайт - и като гледам коментарите под него

си викам - ние проблеми имаме, но тия хора са още по-зле. Значи нещо в психологията на тези общности куца.... нещо, което може да бъде обяснено само с отчуждението от собствеността.

Ето на, всеки нов влак, който се внася, веднага се шари с графити...

И не е само български проблема, не е. И в САЩ го било имало също....

We are living in a strange world, ми каза един американец по тоя повод...

Редактирано от КГ125
  • Потребител
Публикува (edited)

Спрямо строежа е нищожна сумичка, казваш. Ами 45 лв. на кв. метър е със топлоизолацията. Защото е вече неразумно без нея да го правиш. Ще рече една къща е около 8 - 15 000 лв.

Толкова ли струва един телевизор и един телефон, та др.Невский ги сравнява?

Всъщност има още една причина. Ето гледам руския сайт - и като гледам коментарите под него

си викам - ние проблеми имаме, но тия хора са още по-зле. Значи нещо в психологията на тези общности куца.... нещо, което може да бъде обяснено само с отчуждението от собствеността.

Ето на, всеки нов влак, който се внася, веднага се шари с графити...

И не е само български проблема, не е. И в САЩ го било имало също....

We are living in a strange world, ми каза един американец по тоя повод...

последно предупреждение за тона

Ще се лишат за 2г. от парцалки, боклуци, плазми, кабелна, ракийка и цигарки, ще говорят по-малко по-телефона и ще ползват по-скромни телефони и т.н. и работата ще стане като хората.

Ама те не искат да се лишат.

Да не говорим, че има кредити за енргийна ефективност, които напрактика ти излизат безлихвени, а санирането с топлоизолация се избива за 5г. освен ако не крадеш парно, ток или дърва.

Явно те обаче крадат. Или парцалите и Планета Поп Фолк са им по-важни.

Редактирано от КГ125
  • Потребител
Публикува (edited)
Има и такива, дето парцалите и поп фолк са най-важни. Но не са мнозинството.

Под 5% от БГ населението има съответния комплект-минимум (strater pack на нормалния човек), който ти описах:

1) Сменена и качествена ел. инсталация в сградата

2) Сменена и качествена ВиК инсталация в сградата

3) Санирана и топлоизолирана сграда с перфектно фунцкиониращ покрив и добре дренирано мазе

4) Застрахован имот, живот, рискове и здраве

5) Напълно поддържана и проверена кола със съответния комплект застраховки

Другите 95% го нямат и то изцяло по тяхна лична собствена вина.

Респективно в Германия или Швеция картината е точно обратната. Там 95% имат поне минималния пакет. Забележи, че не обсъждам публичното пространство, а това от което си захранваш уредите, това, което пиеш, това дето ти държи топло и ти пести пари, това дето те пази на пътя и това, което ти прави живота по-сигурен.

Редактирано от КГ125
  • Потребител
Публикува
Я си дай източниците?

Ходи ги брой в твоята и околните сгради и докладвай данните.

Кат няма какво да напишем и не ни изнася, айде дай си източниците и да извъртим темата в друга насока по демагогски, моите източници верни ли са или не и дали и на други места "бият негрите".

Без тия.

• Потребител
Публикува
Е как "без тия?" Казваш 95%, 5%. Откъде?

Или се изразяваш образно? В такъв случай това е друго.

Нищо образно няма.

Бил съм домоуправител и съм правил ремонти на общи сградни инсталации, а повечето ми приятели се консултират с мен по застрахователни въпроси. Живял съм на над 5 места само София.

Абсолютно конкретно и реално е това, за което пиша.

• Глобален Модератор
Публикува

Но дали е в такива проценти?

Впрочем, това всеки може да го установи оглеждайки се на около. Не е като да го няма... но мащаба му просто не е такъв.

БТВ, ако идем в Бояна, ще видим, че там неизмазаните къщи са удивително малко. Защо?

• Потребител
Публикува
Но дали е в такива проценти?

Впрочем, това всеки може да го установи оглеждайки се на около. Не е като да го няма... но мащаба му просто не е такъв.

БТВ, ако идем в Бояна, ще видим, че там неизмазаните къщи са удивително малко. Защо?

Аха и кво от туй.

Аз пък имам достъп до статистиката на застрахователите и категорично твърдя, че имуществените застраховки са с проникване под 10%.

Ако се използва критерия на комбиниран застрахователен пакет за къща, риск, здраве и евентуално спествоен елемент отиваме на под 2,5%.

Питай, който искаш застраховател.

По не по различен начин стоят нещата със ел. инсталациите ВиК инсталациите.

Отново да припомня какво винаги ме питат германците за колите и пътищата и как им отговарям, че с откраднатите пари от пътища са купени хубавите коли, които и германците не могат да си позволят. Същото е и с къщите в Бояна и рушащите се фасади и покриви в центъра на София убиващи хора.

Хора със заплата по 500-1000лв. не си застраховат апартаментите за по 100 000Е получени по наследство и се топлят на парно в несанирани сгради и мрънкат как не им стигат парите.

Какво по показателно от това за мозъчна беднотия?

• Глобален Модератор
Публикува

Не се се ли сещаш, че това е заради пословичната некоректност на застрахователите? По същата причина, по която не търсят хората полиция...

А за тръбите - ти сега какво предлагаш, тотално и всенародно сменяне на комуникациите?!

Където има нужда, това се прави. Иначе те имат дълъг живот.

Бързаш с изводите.

• Потребител
Публикува

Не се се ли сещаш, че това е заради пословичната некоректност на застрахователите? По същата причина, по която не търсят хората полиция...

Здрасти!

Ама само при нас. На плантациите. На запад ти ближат даже и следите на обувките ти.

Навремето когато ми се родиха децата, 1-2 месеца ме нападаха агенти на всякакви застрахователни фирми. И международни и местни. Лична(!) информация за пола на детето, адрес и тнт получаваха първо от акушерките в болницата, после от акушерката ноято наобикаля новородените по квартирите. Когато питах агентите- абе от къде вземате точните ми данни?- никой не ми отговори.

После. След като изслушвах за мене изключително изгодни оферти им задавах 3-4 въпроса, с това, че око ги изпълнят да се върнат при мен с договора. Ще го подпиша.

-Могат ли да ми осигурят или поне платят поливаната от цената на детска седалка за в кола. (В Филандия първата ти я дават безплатно. Е скромна е (едно нечупливор не горящо пласмасово корито (всички Е букви имаше)), после ако искаш можеш по луксозно, на половина цена в магазините посочени от застрахователната фирма?

-Ако изкам да си удължа живота т.е. да им плащам много годинки (застраховка за здраве, нале имам вече дете), цената или част от нея на фитнес, велнес, бади клуба мога ли да я отбия от таксата която ще им плащам?

-В случая че ми се щчупи колата (не по моя вина) да ми осигурят същият тип (нали детето трябва да се носи тук и там) кола за това време доката наново имам пълноценна кола. Масрафите плаща на този който е направил бедата. Защо аз да страдам многократно заради друг? Двете фирми да се съдят ако ще послер но не клиентът да страда за това.

Всички ми казваха, че такова нещо няма!!! Давах им точният увеб адрес където да проверят, на агентите на мултитата пък да консултират с колегите си в чужбина. След кафенце и чашка вода ди приканвах да дойдат когато имат отговор на тези въпроси. Никой не дойде повторно.

Защо да плащам затова, че после да ме въртят, унижават. Слагай тези левчета настрани които би платил на една застрахователна и ще видиш, че и лихва ще получеш.

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!