Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува
Това е само монетаристко виждане.

http://bg.wikipedia.org/wiki/Инфлация

Минаваш границата на голословните твърдения.

От хилядолетия инфлацията е монетарен феномен. В Гърция и Рим са разреждали монетите, аз съм виждал монети с 1/20 съдържание на злато/сребро. Още от тогава монентните дворове са под контрола на държавата.

Експериментите с хартийките започват още в Китай. От тогава са приключили безславно с ограбено население 10ки, ако не стотици пъти.

Сега виж към какво си ми дал линк:

Сред съвременните икономисти няма консенсус относно причините пораждащи този феномен. Например, монетаристите смятат, че покачване на количеството пари води до спада на тяхната покупателна способност, докато нео- и пост-кейнсианците смятат, че причината произтича от недостиг на общото предлагане, каквото и да означава този термин.

Това някой твой приятел, който не знае какво е aggregate supply ли го е писал? Или ти лично?

Спри да се излагаш и в тази тема.

Пак повтарям тези неща се учат първи курс.

И общо взето това е простата и елементарна истина:

Тhe consensus view is that a long sustained period of inflation is caused by money supply growing faster than the rate of economic growth

Оспами за пореден път темата. А тя пак стана много хубава.

Ето как българските управляващи са ограбили многократно спестяванията на населението в акции, облигации и пенсионни фондове преди 1944г.:

In 1885, the Bulgarian National Bank introduced notes for 20 and 50 gold leva, followed in 1887 by 100 gold leva and, in 1890, by 5 and 10 gold leva notes. In 1899, 5, 10 and 50 silver leva notes were issued, followed by 100 and 500 silver leva in 1906 and 1907, respectively. 500 gold leva notes were also introduced in 1907.

In 1916, 1 and 2 silver leva and 1000 gold leva notes were introduced, followed by 2500 and 10,000 gold leva notes in 1919. In 1924, 5000 leva notes were issued, the first to lack a metal designation. In 1928, a new series of notes (dated 1922 and 1925) was introduced which gave the denominations solely in leva. Denominations introduced were 5, 10, 20, 50, 100, 500, 1000 and 5000 leva. These were followed in 1929 by 200 and 250 leva.

In 1930, coins up to 100 leva replaced notes, although 20 leva notes were issued between 1943 and 1950. Between 1943 and 1945, State Treasury Bills for 1000 and 5000 leva were issued.

От златен лев, първо са прецакали хората като са преминали към сребърен, от най-голяма банкнота 100 лева, се стига до 10 000 лв. И после пак след 43г. се стига до банкноти от 5000лв.

Питайте някой стар човек като не ми вярвате на мен. Питайте го и защо хората са си влагали парите в злато и имоти. Отговорът е много прост - за да не ги ограби БГ държавата.

И не се връзвайте на некадърните опити за манипулация на знаете кой, колко били капитализирани БГ акционерните дружества и пенсионните фондове. Преди да дойдат комунистите сса били капитализирани с едни хартийки. После комунистите са довършили започнатото.

Просто някой е трябвало да плати за войните и други безумия като това:

Във втория том на "Комуналния капитализъм" се разглежда осъществяването на един мегаломански за времето си проект - водноелектрическата централа "Въча". Развитието на проекта е много поучително с оглед на съвременни проекти, които изглежда вървят в подобна насока.

Планирането на ВЕЦ "Въча" започва през 1921 г., а строителството започва през 1923 г., за да завърши едва 15 години по-късно. Целта на проекта е да произвежда по-евтина електроенергия, както и да насърчи държавно-кооперативния принцип в икономиката (в противовес на "комерсиалните" частни компании).

Още в началото проектът започва да показва типични черти за държавните проекти в България. Не е извършена достатъчно подготовка и първоначалният план е претупан с много грешки, които по-късно струват скъпо. В същото време, строителството се възлага на предприемач без търг. Инженерното ръководство на проекта се опитва да закупи голямо количество техника, което австрийските експерти определят като завишено.

Според първоначалните оценки пълната стойност на електроцентралата възлиза на 107 млн. лв. В крайна сметка сумата набъбва до колосалните 570 млн. лв. Сумата е толкова голяма, че дори самото ръководство признава, че ако са знаели, че ще излезе толкова скъпо, биха намалили значително мащаба на начинанието. След като веднъж е започнало прахосването на пари обаче, е много трудно то да бъде спряно. Инвестираните до момента суми са аргумент да се искат още и още, за да не се губи вложеният капитал. Критиките се отхвърлят с аргумента, че начинанието е важно и трябва да се финансира на всяка цена (дори на цена 5-6 пъти по-висока от първоначалните планове).

И естесвено за тях е плащало целокупното БГ население. А чиновниците са били с много висок морал. Хаха.

• Потребител
Публикува

Отворих нова тема за историята на инфлацията в раздел икономика.

Моля КГ125 да спре да спами и ако има да пишеш нещо да го пише там.

http://www.capital.bg/show.php?storyid=776...;p=0#addcomment

"Сама съм, господине, искате да се разчекна ли?" - тази реплика удря Димитър като студена плесница през лицето. Той току-що е пристигнал в Созопол и има намерението да обядва в заведение в стария град с чудна гледка към морето. Чакал е 10 минути и след като никой не му е обърнал внимание, попитал дали някой ще го обслужи.

Това е голям проблем. Не може да се чувстваш навсякъде като прошляк и натрапник.

Това също е голям проблем:

http://www.capital.bg/showblog.php?storyid=774479

Писмо на читател, описващо кошмарното му прекарване с негов близък в реномирана болница, ни кара да се замислим защо болничните грижи и цялата ни здравна система са в такова окаяно състояние. Причината е в нашия манталитет и докато той не се промени, болниците, детските ни градини, парламентът ни и изобщо страната ни също няма да се променят. Поне към добро.

http://www.capital.bg/showblog.php?storyid=774265

И не виждам промяна.

Баба ми е жива, защото има двама сина, четири внука и самопожертвувателни снахи. Всички ние заедно изкарваме необходимите пари, за да издържим на разходите, единият ми братовчед е достатъчно як, за да носи баба си на ръце, пък и книжка има, за да я вози до болницата и обратно. Някой се справя с бюрокрацията, друг е медицинска сестра, приятели дават кръв и т.н. Съвсем като в случая на г-жа Тодорова.

Питам се какво ли се случва със самотните пенсионери, които нямат нито пари, нито роднини-болничен персонал? Вероятно и съвсем буквално умират като кучета.

Народът напоследък в подобни случаи казва "да се оправят". "Оправяй се" е станало голяма мода, навсякъде и по всякакви поводи го чувам. Какво падение!

• Глобален Модератор
Публикува (edited)

Я кажи, ти едно нещо нормално в България видя ли? И кое точно българско правителство ограби българите? Стамболов, Стоилов, Рачо Петров, Раодославов, Малинов, Стамболийски, Кимоен Георгиев или ......, а, да, сетих се. Световната конспирация.

А впрочем в другите държави ка беше? И там ли така, или само у нас?

Я пак се върни в първи курс и прочети за инфлацията. Може и от уикипедия да го направиш.

Редактирано от КГ125
  • Глобален Модератор
Публикува

А инак то проста работа - като тръгнем в Гърция на море, ще се сетят как става. Морето много, демокрация, може да се пътува. Аз пък кат бях това лято в Несебър, заведението беше празно и момичетата много любезни. Кво да правиш. Със същия успех мога да напиша статия в духа на "в условията на криза и намалели посетители две момичеата опитват да вържат двата края" или в много други вариации. Ако пък някой ми поръча статия, де да знам... какво ли ще напиша?

Като се замисли човек, защо става така, че наистина обслужването е лошо (и не само то - цялата бизнес етика е на ниско ниво?)

ЗАЩОТО МОЖЕ. Защо може? Защото обикновено собствениците на обекти не са "кой да е" - я бивши величия от миналото или с техни пари, я местни тарикати в далавера с кмета, я мутри, перящи наркопари, я забогатели от друго елементи, на които не им пука много - много какво става.

Обобщено - посткомунистически синдром, т.е. деформиран от непазарни моменти капитализъм

И все пак си припомням обслужването преди 1989 г., когато имаше места, забранени за българи На един приятел баща му трябваше да говори на сръбски на жена си и децата, та да влязат безпроблемно.

Помниш ли, когато трябваше да се молиш на те пуснат в баровете разни дебели управители с вид на бивши или настоящи ченгета?

А ся кажи какъв е генезисът на тая проблематика? Защото от първата половина на 20 век много оплаквания от лошо обслужване няма да срещнеш.

• Потребител
Публикува

КГшка излишно е да обяснявам, че няма как да се връна в първи курс и знам доста повече за инфлацията и по принцип за макроикономиката от теб.

Моля без празнословни постинги, ако имаш да казваш нещо конкретно го кажи.

Още чакам инфлационно коригираната капитализация на БГ пенсионните фондове и акционерните дружества към 1944г. точно преди да дойдат комунистите на власт. Естествено няма да дочакам нищо, защото не си способен да извадиш такива данни.

Първата половина на века не е имало много оплаквания, защото 80% от населнието се е самозадоволявало в изостаналата аграрна България.

Иначе лафът "тука е така" както и "оправяй се" е съществувал от преди комунизма ако не знаеш. Вземи да прочетеш повече книжки може и да откриеш нещо.

• Глобален Модератор
Публикува

Ще се ползвам от съвета ти за книжките. Може би знаеш за инфлацията, може би не. Работата е там, че твърдението ти че само и единствено правителствата я генерират не е вярно и е с манипулативна цел, която е - да придадеш на старата България характеристики, сходни с тези от 90-тте г. на 20 век. Което е меко казано неточно и граничи с теория за световна конспирация в балкански вариант.

Неслучайно ти зададох въпроса така ли е в другите държави или не.

Ето един частен случай:

"Към началото на 1940 г. сумите, които притежават СБП и Пенсионния фонд при Съюза, са към един милион лева. Поради нарастващата инфлация се търсят възможности тези средства да се вложат на по-сигурно място. Решава се да се закупи имот, който да се дава под наем. Особено активни в това начинание са писателите Боян Болгар, Григор Чешмеджиев и Георги Караиванов. В края на 1940 г. е закупен апартамент на площад “Славейков” № 2. В края ня следващата 1941 г. СБП купува втори апартамент на ул. “Кокиче” № 10, който също се дава под наем. Ръководството на Съюза отчита, че приходите от наема на двата апартамента през 1942 г. са 40,000 лв. Този приход е по-висок от лихвите, които банките биха изплатили на СБП. През 1942 г. с Министерско постановление на СБП е дадено място на ул. “Парансов” № 8 за построяване на Дом на писателите."

http://www.point-of-view.org/?p=304

• Потребител
Публикува
Ще се ползвам от съвета ти за книжките. Може би знаеш за инфлацията, може би не. Работата е там, че твърдението ти че само и единствено правителствата я генерират не е вярно и е с манипулативна цел, която е - да придадеш на старата България характеристики, сходни с тези от 90-тте г. на 20 век. Което е меко казано неточно и граничи с теория за световна конспирация в балкански вариант.

Неслучайно ти зададох въпроса така ли е в другите държави или не.

Ето един частен случай:

"Към началото на 1940 г. сумите, които притежават СБП и Пенсионния фонд при Съюза, са към един милион лева. Поради нарастващата инфлация се търсят възможности тези средства да се вложат на по-сигурно място. Решава се да се закупи имот, който да се дава под наем. Особено активни в това начинание са писателите Боян Болгар, Григор Чешмеджиев и Георги Караиванов. В края на 1940 г. е закупен апартамент на площад ”Славейков” № 2. В края ня следващата 1941 г. СБП купува втори апартамент на ул. ”Кокиче” № 10, който също се дава под наем. Ръководството на Съюза отчита, че приходите от наема на двата апартамента през 1942 г. са 40,000 лв. Този приход е по-висок от лихвите, които банките биха изплатили на СБП. През 1942 г. с Министерско постановление на СБП е дадено място на ул. ”Парансов” № 8 за построяване на Дом на писателите."

http://www.point-of-view.org/?p=304

Ами естествено, че е така. 20ти век е векът на инфлацията и всички правителства съзнателно крадат населението за да могат да се резетнат задълженията им в национална валута. Причините за натрупването им са най-вече войните и правителствените програми по време на Голямата Депресия, както и всякакви безумни мегаломански начинания на държавите. БГ не прави никакво изключение.

Спестяванията на 3 поколения германци са изчезнали и пенсионната им система минава от спестовен към разходно покривен модел през 50те.

И какво като и при другите е така? Какво като и те бият негрите?

А с цитата, който ми даваш само потвърждаваш, тезата ми за имотите и златото.

После комунистите и тях са ги праснали за да довършат започнатото.

• Глобален Модератор
Публикува

Това са фактите, но ти грешно, по-точно едностранчиво посочваш причините. Те могат да са въпреки политическата воля на властта - война, прекъсване на пазарите, световна криза. Всяко такова събитие почти винаги води до инфлация. Може да има неумели действия срещу нея, но да се твърди, че винаги и във всеки случай се причинява НАРОЧНО е меко казано силно неточно.

• Потребител
Публикува

Моля уважаемия потребител Невски, да спре де спами и да даде някаква статистика за неизмазаните къщи, антените. мобилните апарати, и т.н.

• Потребител
Публикува

Абее, ясно е, аз нямам двойно гражданство, щото, корените са ми само български. Ако желаех, щях да имам и чешко и словашко и френско :). Няма и да имам ;). Не желая де. Може да съм роден в Централна Европа и пак да съм българче. От майка и баща българи!

• Потребител
Публикува
Невски, Невски........ що не си купиш къща край София?

КГшка,

Най-близкия ми роднина в София си построи къща в покрайнините на София за сума ти пари (над 100К) въпреки многократните ми съвети да не го прави.

От 3 месеца няма вода, всеки ден се разправя с ВиК, дори им бута рушвети за да свършат работа, за която не трябва да се бутат рушвети и още няма вода. В багажника на A6цата му (купена на старо от Германия за съвсем прилична сума) постоянно има бидони с вода. Къщата му е измазана, няма Булсатком, а телефона съм му го подарил аз преди 2г. и струваше 80лв.

И аз ли трябва да се вкарвам в такова приключение (може и да е подобно) само, защото ти си решил да ме съветваш така?

• Потребител
Публикува

Сега само за руския принц и за португалеца, дали можете да се четете ,,отстрани,,що не кажете нещо за хората как са преживявали през всичките тея години които непрекъснато цитирате.Какви са били взаимоотношенията,що не са си измазали къщите ,що са си купили сателит,що ако на някой му харесва къщата му да не е измазана е по долу от германеца.Какво означава за вас културата лъскави къщи лъскави хора въобще фасада,щот само за това говорите и само цифри.Португалецо като толкова имаш познания за Дойчланд,що не кажеш как след ВСВ се отнасят германците един към друг,дали знаеш че две къщи една до друга едните умират от глад ама на другите не им пука Вайнбйола е градчето има го написано иди и виж.Това ли е признак за висока култура.В ония години на фона на общата мизерия българите са оцелявали,когато се е строяла къща са се събирали всички,да помагат,тая дума ,,помагат ,,липсва в речника на германците.Сам казваш че не ти понася да живееш в Германия,що нали всичките им къщи са измазани,нямат сателити ако не са си платили нещо,,статистиката,, им е добра.След като наакахте и звездите само и само да докажете че от българина нищо не става да ви питам ,,що щете тука бе аланкоолу,,След като имате толкова претенции единят даже се писа потомствен ,,аристократ,, /без да се сърдиш приятелю ама никой не те попита, истъкването на такива неща и ползването им като аргумент са признак на слабост/дали смятате че такова хулене и плюване по корените си е признак за висока култура.Последно дали сте чули видяли сомалиец китаец,германец,албанец така да си плюе родината ,ама пак казвам ,,пази боже сляпо да прогледне,,За руския принц приятелю един безплатен съвет аз също преди няколко години си построих къща в покрайнините на София та за водата СОНДА се вика правиш ,малка пречиствателна,германска и си свиркаш,сам си решаваш проблема,не е срамно щот и германците не на всякъде имат водопровод и ползват същия вариант.Технологията е българска и отпада хленченето просто сам си решаваш проблема.Само да те питам що па точно А6 има и по евтини втора ръка ,кат нямаш вода.

• Потребител
Публикува
Сега само за руския принц и за португалеца, дали можете да се четете ,,отстрани,,що не кажете нещо за хората как са преживявали през всичките тея години които непрекъснато цитирате.Какви са били взаимоотношенията,що не са си измазали къщите ,що са си купили сателит,що ако на някой му харесва къщата му да не е измазана е по долу от германеца.Какво означава за вас културата лъскави къщи лъскави хора въобще фасада,щот само за това говорите и само цифри.Португалецо като толкова имаш познания за Дойчланд,що не кажеш как след ВСВ се отнасят германците един към друг,дали знаеш че две къщи една до друга едните умират от глад ама на другите не им пука Вайнбйола е градчето има го написано иди и виж.Това ли е признак за висока култура.В ония години на фона на общата мизерия българите са оцелявали,когато се е строяла къща са се събирали всички,да помагат,тая дума ,,помагат ,,липсва в речника на германците.Сам казваш че не ти понася да живееш в Германия,що нали всичките им къщи са измазани,нямат сателити ако не са си платили нещо,,статистиката,, им е добра.След като наакахте и звездите само и само да докажете че от българина нищо не става да ви питам ,,що щете тука бе аланкоолу,,След като имате толкова претенции единят даже се писа потомствен ,,аристократ,, /без да се сърдиш приятелю ама никой не те попита, истъкването на такива неща и ползването им като аргумент са признак на слабост/дали смятате че такова хулене и плюване по корените си е признак за висока култура.Последно дали сте чули видяли сомалиец китаец,германец,албанец така да си плюе родината ,ама пак казвам ,,пази боже сляпо да прогледне,,За руския принц приятелю един безплатен съвет аз също преди няколко години си построих къща в покрайнините на София та за водата СОНДА се вика правиш ,малка пречиствателна,германска и си свиркаш,сам си решаваш проблема,не е срамно щот и германците не на всякъде имат водопровод и ползват същия вариант.Технологията е българска и отпада хленченето просто сам си решаваш проблема.Само да те питам що па точно А6 има и по евтини втора ръка ,кат нямаш вода.

Унгарците!

:whistling::whistling::whistling:

• Потребител
Публикува

Разбира се, че няма да им пука на германците че съседите им умират от глад. Немеца е индивидуалист, и то с развита вътрешна причинност. Което ще рече, че ако съседа умира от глад проблема си е негов. мисля че има неяснта с възгледите, които излагам. Ние не спорим коя култура е по-добра и коя е по-лоша. Ние обясняваме защо немците не си помагат в нужда, а българите си помагат. Кое е добро и кое лошо е в сферата на чувствата. Науката се опитва:

1. Да опише културите, т.е какво правят немците и какво правят българите.

2.Да обясни защо едните правят едното, а другите - другото.

Ето пример, който един от съфорумците беше дал. Българите спасили евреите през ВСВ, а немците ги издавали на властите. Какво ще рече това. Че немците са порти и расисти ли. Не уважаеми господа. Това ще рече, че германеца и тогава, и сега, има силно развито чувство за институционализъм и държавност, съчетано с висока обществена отговорност. Ако държавата му издаде закон, че евреите трябва да се предават, той ще ги предава, без да се замисля, защото противното би означавало неспазване на закона и защото има голямо доверие на държавата.

И днес немци, американци и скандинавци клепат съседите си, че слушат силно музика, че правят еди какво си и тн. Американските студенти редовно се издават ако преписват на изпит. Ние бихме го нарекли доносничество. За тях е гражданска отговорност и чувство на съзнание и дълг. За американеца преписването по време на изпит е начин да се измами системата, и ако остане безучастен, става съучастник. У нас се наблюдава друг феномен - има страшен скептицизъм и неверие спрямо всякакви авторитети - правителство, данъчни, професори. Формира се едно колективистично съзнание на - те ни лъжат, крадат, ама и ние ще се обединим срещу тях и ще ги мамим. Затова няма да плащаме данъци, и ще преписваме на изпит.

Илюстрираните примери са показателни за това какво са културните различия.

• Потребител
Публикува

Американските студенти редовно се издават ако преписват на изпит. Ние бихме го нарекли доносничество. За тях е гражданска отговорност и чувство на съзнание и дълг.

Здрасти!

Това за студентите е малко иначе. Влагам голямо количесто пари (собствени или родителски) и енергия за обучението си. Затова и че ще стане мой съперник на пазара за работа няма да му разреша да преписва от мен.

Пари.

Толкоз.

• Потребител
Публикува
Американските студенти редовно се издават ако преписват на изпит. Ние бихме го нарекли доносничество. За тях е гражданска отговорност и чувство на съзнание и дълг.

Здрасти!

Това за студентите е малко иначе. Влагам голямо количесто пари (собствени или родителски) и енергия за обучението си. Затова и че ще стане мой съперник на пазара за работа няма да му разреша да преписва от мен.

Пари.

Толкоз.

Именно, точно това имах предвид. Говорим за съзнание. В американския случай е съзнанието на студента индивидуалист. В българския случай - на колективиста,който се обединява с другите срещу системата, за да я надцака. Трудно бихме могли да кажем кое от двете е добро и кое лошо. Или бихме - ако сме в България, лошото е да правим като американците. И обратното. Културен релативизъм.

• Потребител
Публикува
..... Ние не спорим коя култура е по-добра и коя е по-лоша....

Напротив, почти във всеки пост се прокрадва това. Почти във всеки твой и във всички на Руския принц (тези дет са по темата, тези дет са спам не винаги). Ако не ме нързи ще извадя цитатите.

Сега за науката.

Даже в чистите науки, като химия и физика, теориите се сменят. А обясненията на т. нар. фундаментални закони тоже (самите закони няма как ;)). А в "модните" науки на всеки 20-на години. За съжаление и историята в последно време се превръща в "модна" наука :(. Но да оставим историята. Всъщност защо да я оставим? Маркс едва напоследък е "демоде", за Маркузе никой не си спомня днес, както и за Мао (освен може би китайците). Сталин отречен и оплют още на 20-тия конгрес на КПСС (от верния му ученик Хрушчов) леко се възражда в путинова Русия. А всичките са били корифех т.е. (да цитирам Салин) "Хималаи" ;).

• Потребител
Публикува

Напротив, почти във всеки пост се прокрадва това. Почти във всеки твой и във всички на Руския принц (тези дет са по темата, тези дет са спам не винаги). Ако не ме нързи ще извадя цитатите.

Сега за науката.

Даже в чистите науки, като химия и физика, теориите се сменят. А обясненията на т. нар. фундаментални закони тоже (самите закони няма как ;)). А в "модните" науки на всеки 20-на години. За съжаление и историята в последно време се превръща в "модна" наука :(. Но да оставим историята. Всъщност защо да я оставим? Маркс едва напоследък е "демоде", за Маркузе никой не си спомня днес, както и за Мао (освен може би китайците). Сталин отречен и оплют още на 20-тия конгрес на КПСС (от верния му ученик Хрушчов) леко се възражда в путинова Русия. А всичките са били корифех т.е. (да цитирам Салин) "Хималаи" ;).

Лично аз се опитвам да избягвам квалифицирането на културите на добри и лоши. Ако 7 милиона правят едно нещо, няма как да е лошо, нали така. Проблемът е, че културата ни съответства на ниво на общестевни отношения, които са отпреди. Искаме да сме европейска нация, но културата ни все още не е готова. Искаме да сме демокрация, но не сме готови културно. Искаме да имаме развити институции, но не сме узрели още. Оттук идва проблемът.

• Потребител
Публикува
Лично аз се опитвам да избягвам квалифицирането на културите на добри и лоши. Ако 7 милиона правят едно нещо, няма как да е лошо, нали така. Проблемът е, че културата ни съответства на ниво на общестевни отношения, които са отпреди. Искаме да сме европейска нация, но културата ни все още не е готова. Искаме да сме демокрация, но не сме готови културно. Искаме да имаме развити институции, но не сме узрели още. Оттук идва проблемът.

Не ти се отдава :(!

Има как да е лошо! И още как. Виж "втората" си родина. "Германския народ не е знаел какво става"???? Да ама именно този народ изби евреите, а не Хитлер нали? А имаше ли закон за "избиване" на евреите? На който "дисциплинирания" и спазващ строго законите германец да се подчини? Имаше ли закони за крематориумите, златните зъби, косите и сапуна?

• Потребител
Публикува

Има как да е лошо! И още как. Виж "втората" си родина. "Германския народ не е знаел какво става"???? Да ама именно този народ изби евреите, а не Хитлер нали? А имаше ли закон за "избиване" на евреите? На който "дисциплинирания" и спазващ строго законите германец да се подчини? Имаше ли закони за крематориумите, златните зъби, косите и сапуна?

Да, имаше закони, които немците стриктно изпълняваха. Както и днес.

• Потребител
Публикува

Здрасти!

Даже и в Унгария имаше. Три. Даже изпревариха малко немците.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D0%BE%...%80%D0%B8%D1%8F

:read:

• Потребител
Публикува
Да, имаше закони, които немците стриктно изпълняваха. Както и днес.

Има разлика между закон и указ. Дай законите. Ще ми е интересно. Дето унищожиха сумати хора.

• Потребител
Публикува
[

Здрасти!

Даже и в Унгария имаше. Три. Даже изпревариха малко немците.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D0%BE%...%80%D0%B8%D1%8F

:read:

Здрасти,

Какво е имало? Закони в които пише: Убий/унищожи еврейна?

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!