Забелязахме, че използвате Ad Blocker

Разбираме желанието ви за по-добро потребителско изживяване, но рекламите помагат за поддържането на форума.

Имате два варианта:
1. Регистрирайте се безплатно и разглеждайте форума без реклами
2. Изключете Ad Blocker-а за този сайт:
    • Кликнете върху иконата на Ad Blocker в браузъра
    • Изберете "Pause" или "Disable" за този сайт

Регистрирайте се или обновете страницата след изключване на Ad Blocker

Отиди на
Форум "Наука"

Препръчано мнение

• Потребител
Публикувано

Естествено не мога да те убедя. Аз мисля, че аргументите и примерите ми са коректни, но имаме различен светоглед и не се разбираме. Няма лошо. Те така като гледам различията не са особено големи де. Относно познаваемостта на света сигурно си мислиш, че света е познаваем но не може да бъде опознат напълно, а само да се приближава обективната истина.

Разликата между тази вяра и вярата в абсолютната свобода е много тънка. Ако съм правилно познал в какво вярваш де. Но бих се очудил ако съм сгрешил, тъй като иначе изобщо нямаше да тръгне разговора.

• Потребител
Публикувано

Това заприличва на мотото "Има само две мнения - моето и погрешното".

Мечо, обяснихме ти, че грешиш, а единствената ти утеха остана, че си неразбран.

Вкарваш ни и в някакви категории "материалисти", аз си трая, ама това не отговаря на личният ми светоглед.

После искаш хем ние да сме прави що е то наука, хем и ти да си прав със съчинената си псевдонаука.

Третираш науката като противник на новите идеи, сякаш самата тя не е низ от идеи потвърдили своята вярност.

Говориш за абсолюти, не защото подкрепят с нещо лекомислените ти идеи, а за да поставят под съмнение всичкото познание на света.

Ще потърсиш ли слабости в идеите си или ще останеш на същото ниво на отричане. Има една мисъл, че ако не можеш да обясниш нещо, което малко дете да разбере, значи има нещо нередно в него. В твоите объркани мисли има много нередни неща.

• Потребител
Публикувано
  On 26.09.2009 г. at 13:52, G.Mihov said:

ЗА ПРОИЗХОДА НА ЖИВОТА В СВЕТЛИНАТА НА ОБЩАТА ТЕОРИЯТА ЗА БАЗОВАТА СЪЩНОСТ НА ВЕЧНОСТТА, НА ВСЕМИРА И НЕГОВИЯ ВСЕОБЩ ТВОРЕЦ.

/ Кратко изложение/

Общата теорията за базовата същност на Вечността, на Всемира изградих след теориите за безкрайност на енергията във времето и общата теория за енергийните потоци/ енергийните полета/ на базата на неделимото и съхранимо триединство от : пространство – материя – движение, като всеобща базова същност на Всемира и всичко в него за да дам възможното най – фундаментално теоретично обяснение на експерименталните резултати, открития и изобретения до които сам и с моите съавтори достигнах в периода 1960 години и до сега 2009г., които обуславят и гарантират директна гравитационна енергетика с неограничени възможности за икономически изгоден и безопасен добив на

Енергия.

Базата на която изградих теорията – неделимото и съхранимо триединство от пространство – материя – движение има четири характеристики:

1. Обща характеристика, която го характеризира като единствена реална вечност на Всемира и всичко в него.

2. Като пространство, което го характеризира, като всеобщо и единствено вместилище, което побира всичко в себе си извън което няма и не може да има нещо друго.

3. Като материя, което го характеризира,дато всеобщ и единствен инертен материал на Всемира и всичко в него.

4. Като движение, което го характеризира, като единствен творец на Всемира и всичко в него.

Основният базов принцип в общата теория за базовата същност на Вечността, на Всемира е:

Всичко в Всемира е от и в неделимото и съхранимо триединство от: от пространство – материя - движение и това триединство е във всичко, което реално съществува в Всемира

На базата на този принцип и живота произхожда от това триединство и никой и по никакъв начин и с никакви

2

средства не може да посочи и докаже живот, който да не от това триединство, да не заема част от пространството, да няма материално/ вещева/ същност и неговия творец да не е движението.

На базата на неделимото и съхранимо триединство движението, като единствен творец във Всемира, с един единствен творчески механизъм изгражда и разгражда, като единство на живот и смърт, всяка структура на материята, в това число и живите такива, включително и човека с тяло, ум и чувства.

Изгражда първо микроструктурите. От тях атомите. От атомите молекулите. От тях, при живите структури – геномите в които залага съответните биологични програми за раждането, развитието и загиването на съответните животински видове, без които няма съответните животински видове, които не може да има и съответното клониране на живи организми до което в настоящето време достигна науката.

Никакви еволюционни и революционни промени в пораждането и развитието на животинските видове не може да стане без участието на движението, като единствен творец във Всемира, в това число и при формите и структурите на живота.

Интересно виждане. Изключително самостоятелно мислене. Респект !!!

"Всичко тече всичко се изменя". Предполагам не обичаш и ти като мене мислите назаем, но аз цитирам само тези, които са в съответствие с моите виждания. Всичко се движи и се изменя постоянно. Не може да се влезе два пъти в една и съща река.

Аз пък си обяснявам всичко с върховенството на свободата. В смисъл свободата като единствената градивна и разрушителна сила. Естествено свободата не признава противоречия. Липсващите закони не могат да се нарушават. За да няма противоречия би следвало противоположностите да са едно и също нещо. Живо и неживо са едно и също. Или с други думи животът не е възниквал, винаги го е имало и никога няма да изчезне.

Абсолютната свобода предполага и равенство по отношение на истината. Всички са прави по отношение на истината. Всеки има своя истина.

• Потребител
Публикувано

Алексей Шаров от Националния институт за дълголетие в Балтимор и Ричард Гордън от Океанската лаборатория във Флорида решили да приложат компютърния закон на Мур при еволюцията на биологичните видове.

Изводът: Животът се е зародил преди появата на Земята

• Потребител
Публикувано

E, абсурдно е да прилагаме закона на Мур. Какво общо има еволюцията с производството на транзистори? А и се предвижда, че лимита е достигнат. Даже в Уикито пише, че:

Цитирай

През 2007 самият Мур заявява, че вероятно неговият закон скоро ще престане да действа поради достигането на границата на намаляване на размерите на електронните елементи поради атомната природа на материята и физическите ограничения.

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

Научи повече  

За контакти:

• Create New...
/* Revenue-Ads-Footer */ /* За дарение */

Подкрепи форума!

Дори малко дарение от 5-10 лева от всеки, който намира форума за полезен, би направило огромна разлика. Това не е просто финансова подкрепа - това е вашият начин да кажете "Да, този форум е важен за мен и искам да продължи да съществува". Заедно можем да осигурим бъдещето на това специално място за споделяне на научни знания и идеи.