Забелязахме, че използвате Ad Blocker

Разбираме желанието ви за по-добро потребителско изживяване, но рекламите помагат за поддържането на форума.

Имате два варианта:
1. Регистрирайте се безплатно и разглеждайте форума без реклами
2. Изключете Ad Blocker-а за този сайт:
    • Кликнете върху иконата на Ad Blocker в браузъра
    • Изберете "Pause" или "Disable" за този сайт

Регистрирайте се или обновете страницата след изключване на Ad Blocker

Отиди на
Форум "Наука"

РБМК

Препръчано мнение

Публикувано

Търся подробна информация за тези реактори. Колкото по-подробна, толкова по-добре. Интересуват ме чертежи, планове, както на самия рекатор и компононтите му, така и на цялата сграда / комплекс. Ако има материали на български още по-добре.

По специално търя информация за РБМК 1000, но и за другите също е добре.

Благодаря предварително.

• 5 месеца по късно...
  • Глобален Модератор
Публикувано

...

но продължавам да търся и още. :)

Мисля тоест убеден съм, че бих могъл да помогна с доста информация, но за съжаление тя се намира на хартиен носител. Обемът е доста голям, като част от нея е на руски, а другата на английски. А бе казано с една дума, имам няколко книги и то доста дебелички.

Но основният проблем не е точно това. От известно време не мога да сканирам текстове и съответно до ги конвертирам в текст, поради повреда в скенера. мисля да си поправя скенера във възможно най-скоро време, да ги сканирам и да ти ги изпратя под формата на pdf или DOC файл. Добрата новина е, че имам записани направените върху тези публикации коментари от мое приятелче /ядрен физик/ който освен че работи в сферата на ядрената енергетика, чете и лекции в Физическия Факултет на СУ, на студентите от специалност ядрена физика.

Разбира се, ако вече не е късно.

Поздрави Б. :)

П.С. Ако вече е късно, моля те да ми кажеш.

Успех Б.Б.

• 1 месец по късно...

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...
/* Revenue-Ads-Footer */ /* За дарение */

Подкрепи форума!

Дори малко дарение от 5-10 лева от всеки, който намира форума за полезен, би направило огромна разлика. Това не е просто финансова подкрепа - това е вашият начин да кажете "Да, този форум е важен за мен и искам да продължи да съществува". Заедно можем да осигурим бъдещето на това специално място за споделяне на научни знания и идеи.