Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Глобален Модератор
Публикува

"Адът си избра дявола."

Александър Невзоров за президентските избори в Русия, 17.03.2024 г.

• Потребител
Публикува

"Every statement I make today is backed up by sources, solid sources. These are not assertions. What we're giving you are facts and conclusions based on solid intelligence."

Колин Пауъл за иракските оръжия за масово унищожение

ООН, 05.02.2003

• 1 месец по късно...
  • Глобален Модератор
Публикува

" Наполеон ли?Откъде накъде ще ме сравняват с него?Наполеон загуби войната ,а аз я спечелих. "Маршал Жуков пред партийна комисия поради обвинения в бонапартизъм.

• Потребител
Публикува
On 12.09.2023 г. at 18:24, Евристей said:

И Пак :  Сред Управляващите в Спарта - ефорите, както и цялото общество дотогава педантично спазващи изключително закоравелите си традиции и закони, се  случва нещо необяснимо :  Допуска се сакат по рождение човек (дотогава нещо немислимо) не само до ръководна длъжност, но и да заеме царския престол. 

О нее, преди това те създават ЛГБТ равенството. Т.е. жените да се занимават с мъжки работи.  Спарта е могъща, но бавно се обезкръвява и заради това. Агезилай не е виновен, просто е дошло времето.

:)  (без вглеждане в днешните времена)

• Потребител
Публикува
On 20.03.2024 г. at 12:22, Gabraka said:

"Every statement I make today is backed up by sources, solid sources. These are not assertions. What we're giving you are facts and conclusions based on solid intelligence."

Колин Пауъл за иракските оръжия за масово унищожение

ООН, 05.02.2003

Може ли превод на български език?

• Потребител
Публикува
Преди 9 часа, resavsky said:

" Наполеон ли?Откъде накъде ще ме сравняват с него?Наполеон загуби войната ,а аз я спечелих. "Маршал Жуков пред партийна комисия поради обвинения в бонапартизъм.

Комисията вероятно е имала предвид друго,че Жуков се държи грубо авторитарно като Наполеон Бонапарт...

• Потребител
Публикува
Преди 11 часа, deaf said:

Може ли превод на български език?

"Изявлението, което правя днес, се основава на източници, надеждни източници. Това не са прости твърдения. Това, което ви представям, са факти и заключения, основани на надеждно разузнаване."

Колин Пауъл твърди, че Ирак има оръжия за масово унищожение и така оправдава войната, в която загиват стотици хиляди иракчани. Такива оръжия обаче не са намерени...

• Потребител
Публикува
  1. „Нека никога да не преговаряме от страх. Но нека не се страхуваме да преговаряме. - Джон Ф. Кенеди
  • Потребител
Публикува

"Организацията на украинските националисти цени високо живота на своите членове. Но нашата идея в нашите представи е толкова величествена, че трябва не една, не стотици, а милиони жертви да й бъдат посветени, за да се осъществи ."

Степан Бандера,

украински национален герой,

Лвов, 1936г.

• Потребител
Публикува
On 4.01.2019 г. at 23:04, Doris said:

Жалко, че хубавата тема е така оплескана с маниакалния хейт на Херкулес.

"Казвам ви днес, приятели мои, въпреки трудностите днес и утре, аз все още имам една мечта. Това е една мечта, дълбоко вкоренена в американската мечта.Мечтая един ден тази нация да се издигне и да живее според истинското значение на своето верую: Ние приемаме тази истина за даденост: всички хора са създадени равни."

Мартин Лутър Кинг

Ето една жена-математик и още негърка със сериозен принос към НАСА !  (цък)

Освен нея, има цял списък с такива.  

Нека нищо да не пречи жените да развиват и покажат интелекта си!

Но,

имам едно виждане: една жена в научен или внедрителски колектив е в състояние да го взриви със своето интригантство... Бих приложил също снимка на един познат доцент, заобиколен със доста по-млади жени от хубавица нагоре. Всичките те са професорки, той горкия, доцент. 

Защо по википедията гледам жените със принос, че някак си изглеждат неопрятни в сравнение с тези професорки?

Страх ме е!

Страх ме е, жените да не обърнат науката .. и политиката в моден подиум. Подобни страхове имам за негрите, малцинставта от всякакъв сой и ЛГБТ.  Всичките тези имат едно общо свойство - че лесно се манипулират и тяхното лансиране да държат важни лостове има някаква скрита цел?

• Потребител
Публикува
Преди 14 часа, Gabraka said:

"Изявлението, което правя днес, се основава на източници, надеждни източници. Това не са прости твърдения. Това, което ви представям, са факти и заключения, основани на надеждно разузнаване."

Колин Пауъл твърди, че Ирак има оръжия за масово унищожение и така оправдава войната, в която загиват стотици хиляди иракчани. Такива оръжия обаче не са намерени...

Колин Пауъл се позоваваше на информацията на избягал на Запад иракски агент на иракското разузнаване,че Ирак притежава оръжия за масово унищожение. Факт е,че Саддам Хюсеин изби хиляди кюрди в северен Ирак използвайки химическо оръжие.

Ирак беше ударен от САЩ като отмъщение заради "11-ти септември"...

• Потребител
Публикува
Преди 9 часа, Exhemus said:

имам една мечта.

Психопатите имат мечти,нормалните хора следват своите цели.

• Потребител
Публикува
Преди 2 часа, deaf said:

Колин Пауъл се позоваваше на информацията на избягал на Запад иракски агент на иракското разузнаване,че Ирак притежава оръжия за масово унищожение.

Колин Пауъл волно или неволно излъга. Оръжия за масово унищожение в Ирак не бяха намерени. Поводът за нахлуването на САЩ в Ирак беше фалшив, дори американците го признават.

• Потребител
Публикува
Преди 8 часа, deaf said:

Ирак беше ударен от САЩ като отмъщение заради "11-ти септември"...

Това е точно така. Американците решиха да се направят на мъже заради 11-ти септември ... и сгрешиха.
Излишна инвазия, която само дава оправдание на путиновци и тем подобни: щом, краварите нападнаха
без причина, ние защо да не нападнем (също без причина).

• Потребител
Публикува
Преди 2 минути, gmladenov said:

Това е точно така. Американците решиха да се направят на мъже заради 11-ти септември ... и сгрешиха.
Излишна инвазия, която само дава оправдание на путиновци и тем подобни: щом, краварите нападнаха
без причина, ние защо да не нападнем (също без причина).

Колега,да си представим хипотетично,че талибаните извършат ужасен атентат в България – забият пътнически самолет в НДК и убият три хиляди българи. И този атентат къде скрито,къде явно е подкрепен от няколко арабски държави,включително и от Ирак на Саддам Хюсеин. Ти ако беше премиер на България и тя има военната мощ да смаже Ирак,щеше ли да го направиш или ще се държиш неутрално,сякаш не те засяга?! То така е лесно тук във форума,тоест виртуално да предлагаме решения,но съвсем друго е в реалността. Ако Буш си беше затраял,(което психологически е невъзможно),американците щяха да го свалят от власт и да го линчуват. САЩ въобще нямаха опция да седят със скръстени ръце след "11-ти септември"... Апропо,ние българите също имаме такъв ужасен опит. Атентата в Църквата "Света Неделя". Веднага след извършването му Цар Борис III и държавата обявяват БКП за партия извън закона,залавят всички атентатори и ги разстрелват и обесват,и много от комунистите бягат в чужбина,като Георги Димитров – в Германия.

Путин и неговите привърженици се оправдават със "случая Косово",а не с войната срещу Ирак. Но Косово не може да бъде оправдание,там случая е друг,но сега не знам дали има нужда да се обяснява защо...

• Потребител
Публикува
Преди 11 минути, deaf said:

САЩ въобще нямаха опция да седят със скръстени ръце след "11-ти септември"...

Прав си, но със сигурност са могли да предприемат и други мерки - вместо да нападат Ирак под
претекст, който в последствие се оказа фалшив.

• Потребител
Публикува

"He is a Ukrainian hero, a Canadian hero, and we thank him for all his service."

"Той е украински герой, той е канадски герой, благодарни сме за цялата му военна служба."

22.09.2023

Думи на говорителя на канадската палата на общините Антъни Рота в чест на служилия в 14-а гренадирска СС дивизия "Галичина" нацист Ярослав Хунка, които получават бурен ръкоплес от Джъстин Трюдо и Владимир Зеленски.

• Потребител
Публикува
Цитирай

"Somoza may be a son of a bitch, but he's our son of a bitch."

Although Somoza was recognized as a ruthless dictator, the United States continued to support his regime as a non-communist stronghold in Nicaragua. President Franklin D. Roosevelt (FDR) supposedly remarked in 1939 that "Somoza may be a son of a bitch, but he's our son of a bitch."

Рузвелт бил казал или не бил казал? Няма значение - то си е ясно.

Шаро, добро куче, да не ме захапеш?  (и вие, другите шаровци)  :)

• Потребител
Публикува
Преди 11 часа, Gabraka said:

"He is a Ukrainian hero, a Canadian hero, and we thank him for all his service."

"Той е украински герой, той е канадски герой, благодарни сме за цялата му военна служба."

22.09.2023

Думи на говорителя на канадската палата на общините Антъни Рота в чест на служилия в 14-а гренадирска СС дивизия "Галичина" нацист Ярослав Хунка, които получават бурен ръкоплес от Джъстин Трюдо и Владимир Зеленски.

Благодарение на украинската дивизия "Галичина" и Хунка,Западната половина на Галичина или на български език Галиция,остава извън СССР. Та да,Ярослав Хунка е герой за украинските патриоти,включително и за Зеленски.

• Потребител
Публикува

Не знам как стигаш до извода, че победената дивизия "Галичина" има отношение към следввоенното чертане на граници, нито разбирам защо е важно за украинския национализъм населената с поляци западна част на Галичина да остане извън СССР, но не ме и вълнува. Аз просто споделих цитат, който предизвика скандал в Канада и последваща оставка на Антъни Рота.

• 3 седмици по-късно...
  • Потребител
Публикува

Разглеждайки възможността за съществуването на Бог, Стивън Хокинг пише:

Всеки от нас е свободен да вярва в каквото иска и според мен най-простото обяснение е, че няма Бог. Никой не е създал Вселената и никой не направлява съдбата ни. Това ме води до едно дълбоко осъзнаване, че вероятно няма рай, нито пък задгробен живот".

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!