Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Администратор
Публикува

Ако се занимавате с наука достатъчно дълго и достатъчно сериозно и навлезете в дълбините на познанието и ако след това не изглеждате странен в очите на хората значи нищо не сте разбрали.

Фред Алън Уолф, д.ф.н.

преподавател по физика в университета на

Калифорния и Лос Анджелис (UCLA) и писател.

• 4 месеца по късно...
  • Потребители
Публикува

На един Мондиал германците победили англичаните и във връзка с това Маргарет Тачър казала:

"- Те се хвалят, че ни победиха в нашия национален спорт. Ние пък ги победихме два пъти в техния национален спорт."

Има предвид двете световни войни.

• 2 седмици по-късно...
  • Потребител
Публикува

Сега ще ви напиша моя любим. Замислих се, четейки този цитат за пръв път, и реших да си направя цял тефтер, където да записвам подобни. Това се оказа много полезно. :) Та... ето го:

"Всеки ден трябва да слушаш поне една песен, да погледнеш една хубава картина и ако е възможно, да прочетеш едно мъдро изречение."

Йохан фон Гьоте

• Глобален Модератор
Публикува (edited)

Гьоте си е един от най-изтъкнатите мислители в историята ;)

Турските управители на Египет:

- Аллах е велик!

Наполеон:

- Да, но аз съм тук!

Редактирано от Warlord
  • Потребител
Публикува

Ето още една:

„Около горяща свещ винаги се въртят мушици и буболечки, но нима за това е виновна свещта?“

Чарлз Дикенс

• Потребител
Публикува

"Не отлагайте нищо за утре, ако можете да го отложите за вдругиден." - Самуел Лангхорн Клемънс - Марк Твен

"Противоположното на правилна формулировка е грешна такава. Противоположното на доказана истина може да бъде друга такава. " - Нилс Бор

"Няма значение дали вървиш бавно. Важното е да не спираш." - Конфуций

"Аз съм много търпелива, при условие, че накрая стане както аз искам." - Маргарет Тачър

"Остроумието е образовано нахалство." - Аристотел

"Величието на човека се корени в съзнанието на неговото нищожество. Дървото не съзнава нищожеството си. Следователно човека е нищожен щом съзнава нищожеството си, но същевременно е велик именно защото го съзнава." - Блез Паскал

"По-добре временен неуспех, отколкото временен успех." - Питагор

"При секса е като при картите. Ако нямате добър партньор, трябва да имате добра ръка." - Уди Алън

• 3 седмици по-късно...
  • Администратор
Публикува

Не случайно Лагранж е казал, че Нютон е най-щастливият от всички световни гении, понеже системата на света може да се установи само един път.

Надписът на паметника над гроба на Нютон завършва с думите:

„Нека смъртните се радват, че е съществувало такова украшение на човешкия род".

На статуята на Нютон в Кеймбридж е изсечен следният стих от Лукреций:

„С разума си той превъзхождаше човешкия род".

И най-сетне в къщата, където той се е родил, е поместено двустишието на английския поет Александр Поп:

„Природата и нейните закони били покрити с мрак.

И рече бог: да бъде Нютон — и настана светлина".

• Администратор
Публикува

"...разбрах от собствен опит, че източникът на истинското щастие е в самия нас и че не зависи от хората да направят действително нещастен оня, който знае да иска щастието."

Из "Размисли на самотния скитник"

/Втора разходка/

Жан-Жак Русо

• 4 седмици по-късно...
  • Потребител
Публикува

"Има две неща: наука и предубеденост; науката създава познание, а предубедеността — невежество."

Хипократ

"Душата на човек се развива до смъртта му."

Хипократ

"Мъдър е не онзи, който знае всичко, а който знае необходимото."

Есхил

"Ако се съединят силата и справедливостта, какво може да бъде по-силно от тoзи съюз?"

Есхил

"От което черпим добро, от същото може да черпим и зло, а и начин да избегнем злото. Така например дълбоката вода е полезна в много отношения, но е и вредна — може да се удавиш в нея. Ала това може да се избегне — научи се да плуваш."

Демокрит

"Открай време хората имат мъдри и прекрасни афоризми; трябва от тях да се учим."

Херодот

• 2 месеца по късно...
  • Потребители
Публикува

Истинското знание не е вродено, то се придобива.

ДЕМОКРИТ

Мързела се влачи толкова бавно, че бедността бързо го настига.

ФРАНКЛИН

Ако се съмняваш в човека, не започвай с него работа, а ако започнеш- не се съмнявай.

КИТАЙСКА ПОГОВОРКА

На хората им е по-лесно да държат на езика си горещ въглен, отколкото тайна.

СОКРАТ

Не говорете за своето щастие на човек, по-малко щастлив от вас.

ПИТАГОР

Ако говорите само истината, не ви е нужно да помните.

МАРК ТВЕН

Не презирай врага, ако ти се струва слаб, не се страхувай от врага ако ти се струва силен.

ЯПОНСКА ПОГОВОРКА

Най-хубавото е невидимо за очите. Може да се види единствено със сърцето.

Антоан дьо Сент Екзюпери,Малкият принц

Човекът, който умее да премълчи дори когато е прав, прилича на боговете.

Катон

"Едно момиче може да чака правилния мъж, но междувременно това не означава, че не може да си прекарва добре времето с грешните"

Шер

"Живеят само влюбените, останалите просто съществуват!"

Шекспир

Величието на един народ не се измерва с неговата численост, така, както величието на един човек не се измерва с неговия ръст.

Виктор Юго

На най-важните житейски кръстопътища няма никакви пътни знаци.

Чарли Чаплин

Има два начина да изживееш живота си. Единият е като не вярваш, че съществуват чудеса. Другият е като мислиш всяко нещо за чудо

Алберт Айнщайн

Живея в малък град и не искам да го напусна, за да не стане още по-малък.

Плутарх

Когато бях млад си мислех, че парите са най-важното нещо на света. Сега когато остарях, знам и съм сигурен, че това е така.

Ъруин Шоу

И един виц за капак:

Вие току-що получихте първия албански вирус! Тъй като тук не сме много напреднали с компютрите, това е ръчен вирус! Ще ви помолим:

1 - Да препратите писмото на всичките Ваши познати, които имат e-mail адрес

2 - Да изтриете съдържанието на диска C

• 1 месец по късно...
  • Глобален Модератор
Публикува

"СПИН-а е дар от Бога, който пази Африка от повторна колонизация"

Полковник Муамар Кадафи, 2003 на пресконференция на Африканския съюз.

п.п. Не чувам аплодисментите ви господа! :doh:

• Глобален Модератор
Публикува

Между другото абсолютно същото го е пишело и на входовете на ГУЛаг, само че на руски. Направо да се чудиш какви сходства могат да се открият между взаимно заклеймяващи се идеологии!

• Потребител
Публикува
Между другото абсолютно същото го е пишело и на входовете на ГУЛаг, само че на руски. Направо да се чудиш какви сходства могат да се открият между взаимно заклеймяващи се идеологии!

Аналогии доста можеш да намериш!

• Глобален Модератор
Публикува

Последната дума не беше money, а gold. Повечето подобни речи на индиански вождове обаче са съчинени доста по-късно и използвани във филми с екологична насоченост ;)

• Потребител
Публикува

"Аз почнах да изказвам своето възхищение от американската свобода, равноправие, от държавното им устройство, от общинското им самоуправление, от всичко туй, което ме е възхищавало при четението книжки за Америка; но бай Неделкович ме обля със студена водица, като захвана пък той да ми разправя, че "овде е таква велика корупциjа, що jе нигде нема; у вас, у Европи, лjуди су императори, овде е злато император; коj има наj-више злата, он има наj-више силе. Парица е царица, како кажу у нас". Тази е най-благодарната тема за американците, както за устното, така и за печатното слово. "Вéлика корупциjа" - повтаряше бай Неделкович, като ни сочеше на раните, които раздира в обществения организъм на Съединените щати жаждата за злато."

Алеко Константинов - "До Чикаго и назад"

• Потребител
Публикува

"индиански вождове" :w00t:

:punk:

Warlord - че с такава цел са използвани е факт! - Затова е и любим цитат...

"за целта вж. книгата на Майкъл Карйтън "Състояние на страх"" - чел всичко на Крайтън - любим автор :book:

05___Uaschitschun.mp3

• Глобален Модератор
Публикува
"Аз почнах да изказвам своето възхищение от американската свобода, равноправие, от държавното им устройство, от общинското им самоуправление, от всичко туй, което ме е възхищавало при четението книжки за Америка; но бай Неделкович ме обля със студена водица, като захвана пък той да ми разправя, че "овде е таква велика корупциjа, що jе нигде нема; у вас, у Европи, лjуди су императори, овде е злато император; коj има наj-више злата, он има наj-више силе. Парица е царица, како кажу у нас". Тази е най-благодарната тема за американците, както за устното, така и за печатното слово. "Вéлика корупциjа" - повтаряше бай Неделкович, като ни сочеше на раните, които раздира в обществения организъм на Съединените щати жаждата за злато."

Алеко Константинов - "До Чикаго и назад"

Какъв интересен цитат! Не знам как е възприел бай Неделкович тогавашна Америка, но явно, че днешните критики към нея са валидни и сега:)) Впрочем, за тогава те са по-обяснмими. Но ето на че явно бъркал е бай Неделкович..... не ще да е било само гонитба на злато в Америка след кто след 100 години виждаме докъде е довело развитието й.

• Потребител
Публикува
Какъв интересен цитат! Не знам как е възприел бай Неделкович тогавашна Америка, но явно, че днешните критики към нея са валидни и сега:)) Впрочем, за тогава те са по-обяснмими. Но ето на че явно бъркал е бай Неделкович..... не ще да е било само гонитба на злато в Америка след кто след 100 години виждаме докъде е довело развитието й.

Не ми се струва да е бъркал - времето брате, времето ще докаже. На Римската империя и трябваха цели 1000 г. да се срине напълно, нали? Не виждаш ли началото на края?

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!