Забелязахме, че използвате Ad Blocker

Разбираме желанието ви за по-добро потребителско изживяване, но рекламите помагат за поддържането на форума.

Имате два варианта:
1. Регистрирайте се безплатно и разглеждайте форума без реклами
2. Изключете Ad Blocker-а за този сайт:
    • Кликнете върху иконата на Ad Blocker в браузъра
    • Изберете "Pause" или "Disable" за този сайт

Регистрирайте се или обновете страницата след изключване на Ad Blocker

Отиди на
Форум "Наука"

Вашето мнение за спорта като цяло  

59 потребители са гласували

1. 1. Какво е за вас спортът?

• Необходимост е - такъв, какъвто е!
    • Необходими са някакви движения, нали "движението е живот", да, ама чак организиран спорт - клубове, отбори... - не, няма нужда!
    • Спортът може да бъде заменен с физически труд (копане на канали, прокопаване на тунели в скалите, бъркане на цимент, мъкнене на тухли и керемиди по строежите...)
    • Спортът е ненужно губене на време, дори не е нужно да бъде заместван с каквото и да е.
    • Аз "спортувам", гледайки спортни събития по кабелната телевизия и повече не ми е нужно.

Препръчано мнение

• Мнения 460
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Потребител
Публикувано

"Човекът е напълно човек, само когато играе" - казал го е ... драматург...

....

"О, свещена простота", би възкликнала учителката ми по химия, която цитира друг известен суперстар от миналото :grin:

Шекспир пък е рекъл, че живота е сцена, а ние сме актьорите. Ако Шекспир беше автомонтьор, щеше да каже, че живота е двигател, а ние сме гайките. Ако беше ИТ специалист, щеше да каже, че живота е дънна платка, а кондензаторите сме ние. Изобщо, поезия да има, но... :

....

Чини ми се, че е визирал по-скоро спортните игри.

Е, можеше ли да е друго от твоята камбанария :grin:

Sulla, тия двамата са безнадеждни случаи, те просто тролят. Ето ти доказателство: http://nauka.bg/forum/index.php?showtopic=17428&p=331943

http://nauka.bg/forum/index.php?showtopic=17386&p=330550

Ти ще спреш ли да тролиш в тази тема?? Трола вика "дръжте трола". Какви доказателства сочиш и как си доказал, че съм някой, който не съм с тема в която не съм участвал!?

Ако имаш да кажеш нещо по темата го прави. Да критикуваш някой за това, че писал в друга тема е най-малкото офтопик. Достатъчно е да те търпим, че непрекъснато изместваш темата изопачаваш какво е писано, за да ти е угодно.

Отдавна няма отпор в тази тема на факта, че спорта е загуба на време, което ме поставя в унилост. Затова си мислех, че поддръжниците на аматьорския спорт, практикуването му в училище и след това, инвестирането на държавни пари за бази, персонал и оборудване е редно да могат да изброят ползите, които според тях носи. До момента в темата бяха посочени няколко, моля да допълвате:

1. Подобрява физическото здраве.

2. Служи за социализация.

3. Служи за отмора и развлечение.

По тези показатели спорта е от най-скъпите, безполезни и вредни за менталното здраве методи за постигане на изброените дивиденти с човешка активност.

• Потребител
Публикувано

"О, свещена простота", би възкликнала учителката ми по химия, която цитира друг известен суперстар от миналото :grin:

Троле, спри се най-сетне!

Шекспир пък е рекъл, че живота е сцена, а ние сме актьорите. Ако Шекспир беше автомонтьор, щеше да каже, че живота е двигател, а ние сме гайките. Ако беше ИТ специалист, щеше да каже, че живота е дънна платка, а кондензаторите сме ние. Изобщо, поезия да има, но... :

Това няма как да се знае! Или ако Ботев беше с каска и Левски с ботуши, същата простотия е...

Ти ще спреш ли да тролиш в тази тема?? Трола вика "дръжте трола". Какви доказателства сочиш и как си доказал, че съм някой, който не съм с тема в която не съм участвал!?

Фактът, че ти бяха посочени сериозни източници, но ти ги игнорираш упорито, щото изводите в тях не ти харесват( пък форумът уж се води научен), прилагаш същите похвати като креационистите... Това е напълно достатъчно, за да си направи човек изводите, че тролиш.

Ако имаш да кажеш нещо по темата го прави. Да критикуваш някой за това, че писал в друга тема е най-малкото офтопик.

Само посочвам факти:-)

Достатъчно е да те търпим, че непрекъснато изместваш темата изопачаваш какво е писано, за да ти е угодно.

Пак, само посочвам факти, но ти ги игнорираш само за да се намираш на работа...

Отдавна няма отпор в тази тема на факта, че спорта е загуба на време, което ме поставя в унилост.

Просто хората виждат, че спора е безсмислен...

По тези показатели спорта е от най-скъпите, безполезни и вредни за менталното здраве методи за постигане на изброените дивиденти с човешка активност.

Източник?

• Глобален Модератор
Публикувано

ако нямате нищо конструктивно за допълване, да я затварям тази иначе забавна тема?

• Upvote 2
  • Потребител
Публикувано

За мен темата поначало е "мъртво" родена заради безумната си формулировка. Разбира се, че всеки има право на лично мнение, но когато двама от форумните колеги се опитват да наложат това мнение като единствено "правилно" и непризнаващо нищо друго - това вече не е нормално. Аз не преча на alvassareiro и vorfax да мразят спорта колкото си искат, но нека не представят тази си омраза като нещо прекрасно, полезно и единствено правилно поведение за целокупното човечество ;). Ако мнозинството от хората бяха на мнението на тези двама съфорумци, то тази тема нямаше да я има, защото нямаше да знаем какво е това "животно" спорт :) Едва ли хилядолетия и хилядолетия наред човешките същества са били толкова заблудени, ограничени и примитивни, та да разхищават времето и усилията си за такива "низки" дейности и страсти, без да се усетят колко неимоверно по-хубаво ще им е без тях :) А какво да кажем за научните изследвания доказващи благотворното въздействие на спорта върху човешкият организъм - сигурно трябва да се изгори на кладата подобна ерес :)

• Upvote 2
  • Потребител
Публикувано

Last roman, добра идея, тя тази тема вече заприлича на нищо, слагай катинара и да се приключва вече.

• Upvote 1
  • Глобален Модератор
Публикувано

аз пък предлагам да бъде преместена в пара-та, така който желае ще може свободно да лей квот му на душата.

• Потребител
Публикувано

Темата е много хубава. Ако това ще спре спамърите в нея, то нека бъда заключена. Примерно този, който ме изкара пък сега, че съм мразел спорта. Като се успокоят, нека бъде отворена отново и който има да допълни да може да пише, без да чете лични нападки.

Наистина темата забуксува и на мен ми става скучно в нея. Определено липсва силна позицията на поддръжниците на спорта. Ако имах време щях да я заема, но нямам.

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...
/* Revenue-Ads-Footer */ /* За дарение */

Подкрепи форума!

Дори малко дарение от 5-10 лева от всеки, който намира форума за полезен, би направило огромна разлика. Това не е просто финансова подкрепа - това е вашият начин да кажете "Да, този форум е важен за мен и искам да продължи да съществува". Заедно можем да осигурим бъдещето на това специално място за споделяне на научни знания и идеи.