Отиди на
Форум "Наука"

Защо спортът е излишен

Вашето мнение за спорта като цяло  

59 потребители са гласували

1. 1. Какво е за вас спортът?

• Необходимост е - такъв, какъвто е!
    • Необходими са някакви движения, нали "движението е живот", да, ама чак организиран спорт - клубове, отбори... - не, няма нужда!
    • Спортът може да бъде заменен с физически труд (копане на канали, прокопаване на тунели в скалите, бъркане на цимент, мъкнене на тухли и керемиди по строежите...)
    • Спортът е ненужно губене на време, дори не е нужно да бъде заместван с каквото и да е.
    • Аз "спортувам", гледайки спортни събития по кабелната телевизия и повече не ми е нужно.

Recommended Posts

• Глобален Модератор

П.С.И след такова хвалене мъжката част да се замисли как ще ни се отплаща (на мен и колежката) :hmmm:.

Но лейди Мед, знаете много добре, че човешкият език, независимо кой ще бъде използуван /български, френски, английски, ... урду и т.н./, не притежава необходимите възможности, дори частично да даде някаква представа за чудесните качества.. и най-вече за привлекателността, финеса, интелекта, притежаван от скъпите ни дами, които странно защо проявяват снизхождение да пишат мнението си във форума.

Тук Оскар Уайлд греши напълно, като казва, че човек когато мисли се превръща само в нос, чело или някаква подобна уродливост. При вас докато трае този процес на превъплъщение се наблюдава точно обратното. Когато мисъл пробяга, вашите лица се озаряват от неугасващата светлина на интелектът ви.

По-горните твърдения са базирани на лични наблюдения и аз вярвам в неопровержимостта им!

Който желае, може да опита да ме опровергае, но ще загуби спора!

Поздрави Б.Б.

Редактирано от Б.Богданов
  • Upvote 1

• Мнения 460
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Глобален Модератор

Не се страхувай, че ще го счупиш. Ако ти излезе късмета де, защото мъжете от по-леките категории не си падат много по по-едри мадами. За това и последните вдигат врява, че гроздето е кисело. ;)

Формулата "Едър = хубав и силен" може да важи за по-примитивни създания, но не и за човека.

По този повод се сещам за един цитат от Р. Грейвс в Божественият Клавдий.

Цитирам... за съжаление не съвсем точно: "... Той обичаше едрите жени, както малките мишки обичат едрите пити сирене...". /Той/ е дребничък сенатор, политически противник на Клавдий.

• Upvote 1

• Потребител

Не се страхувай, че ще го счупиш. Ако ти излезе късмета де, защото мъжете от по-леките категории не си падат много по по-едри мадами. За това и последните вдигат врява, че гроздето е кисело. ;)

Формулата "Едър = хубав и силен" може да важи за по-примитивни създания, но не и за човека.

Е аз си се придържам към собствената категория за моя и на дамите от по-леката категория радост :biggrin:.Все пак на моя ръст ако бях 40 кг щях успешно да мога да се впиша като клон :tooth:.То не може пък всички жени да са нисички сега.Тук се сетих за един разговор,който проведохме с колегата Теодосиев за жените с дълги бедра ама няма да го цитирам (кой чул чул,който бил там разбрал).

А с колегата Богданов на следващата среща ще си мерим ......... татуировките (да не си помислите нещо друго) и ще си говорим за .............. мотори :biggrin:.До тогава ще съм се обзавела с още една интересна рисунка в колекцията :smokeing:.

П.С.Абе дайте направо да сложим една реклама:Търсите истински мъж?Елате в Бг Наука!

И по тоя повод да му ударим едно черпене на следващата среща за нашите кавалери,които ние така харесваме и ценим и за комплиментите,които ни отправят :bigwink:.

И още нещо - кому са нужни думи,като има по приятни начини за изразяване като форумно пиене на биричка например :whistling:.

• Upvote 4

• Глобален Модератор

...следващата среща...

Надявам се да бъде в Пловдив. За разнообразие.

• Upvote 1

• Глобален Модератор

По този повод се сещам за един цитат от Р. Грейвс в Божественият Клавдий.

Цитирам... за съжаление не съвсем точно: "... Той обичаше едрите жени, както малките мишки обичат едрите пити сирене...". /Той/ е дребничък сенатор, политически противник на Клавдий.

Мхм, за бай Винициан иде реч:)

http://chitanka.info/lib/text/10487/15

В края на главата;)

• Глобален Модератор

Мхм, за бай Винициан иде реч:)

http://chitanka.info/lib/text/10487/15

В края на главата;)

Да... За това имах предвид. Благодаря ти.

"...обаче Винициан беше от ония плъхообразни дребни мъже, които обичат дебелите жени, както плъховете обичат големи тикви; "

Явно паметта започва да ми изневерява..:unsure:

• Глобален Модератор

Не съм нито най-красива, нито най-прекрасна...

Ама явно огледалото не мисли така...

Ако се убодеш на нещо и заспиш за век, то би могло да промени мнението си и да назове нечие друго име.

• Глобален Модератор

Да... За това имах предвид. Благодаря ти.

Явно паметта започва да ми изневерява..:unsure:

само дето бай Грейвз леко се е поотплеснал. В Древен Рим е нямало тикви.

Редактирано от glishev

• Потребители

Имало е поне една. Клавдий е "отиквен" от Сенека, както чудесно знаеш :bigwink:

...

Бел. мод. Безмислено е да се спори по спорта, ръста и външния вид. Тук всички сме красиви, умни и спортуващи. Толкоз.

Редактирано от glishev

• Глобален Модератор

Имало е поне една. Клавдий е "отиквен" от Сенека, както чудесно знаеш :bigwink:

Тук става дума за друг тип тиква, не за Cucurbita pepo, която е внос от Мексико:

halloween-photography-tips-1.jpg

Редактирано от Last roman

• Потребители

Да, става дума за прочутия вид tiquus claudii или cratuneus divus :tooth:

• Глобален Модератор

Да, става дума за прочутия вид tiquus claudii или cratuneus divus :tooth:

тоя двуличник и набеден стоик Сенека е за разстрел със балисти, но това вече е за друга тема. :smokeing:

• Потребител

Виж сега, авторите, които визираш, и явленията - също, не са белег за упадък, а се развиват именно в епохата на упадък на цивилизациите им, и са признак за това. Отделно, и Oмировите игри, и рицарските турнири, и източните бойни изкуства, всички те са имали различни функции от тези, които им се приписват днес.

А днес интересът е насочен към спортовете, защото хората са една безлична тълпа, която прави онова, което й се натрапва.

Епохата на упадък на елинската цивилизация започва с гръко-персийските войни, именно по времето на Пиндар и в разцвета на олимпиадите.

И очевидно това не е случайно - и по време на гръко-персийските войни, и по време на пелопонеската война, очевидно елините са изпитвали остра необходимост да поддържат телата си в добра форма.

Хайде давай конкретни аргументи, ако може.

Сега, ти посочи битката при Кунакса. Не знам за какво точно е показателна, но е факт, че е имало война, а войната е белег за криза, разпад, разложение.

Ти знаеш ли, че аз тежа 47 кг. и никога през живота си не съм спортувал. И минавам за красив. И това - защото, както казах вече, вървя между 5 и 10 км. понякога пеша на ден.

Моляяяя, 47 кг ли тежиш????Ако не е тайна, на колко си години и колко си висок?????

Това, че тежиш 47 кг не е здравосдловно.Съвсем сериозно ти го казвам............Извинявам се, че се намесвам в темата....

Вземи хапвай повече, малко леко трениране с дъмпели, за да позаякнеш.Един по-тежък грип или пневмония(не Дай Боже) и може да ти се случи най-лошото....Не искам да съм черноглед.Дано не се обидиш.

Аз също вървя на ден пеша до работа( близо 3 км).Не е поради нещо друго, просто съм нервак и мразя да влизам в СГТ(Столичен градски транспорт).Изнервям се вътре.....Вървя си пеша и пуша цигара от цигара....

Не ходя с кола на работа, защото всичко е синя зона и е лудница просто.

По-рано тренирах и бях доста добре - 89 кг при ръст 186 см, сега съм шишко...над 100кг. :unsure:

• Глобален Модератор

Аз също вървя на ден пеша до работа( близо 3 км).Не е поради нещо друго, просто съм нервак и мразя да влизам в СГТ(Столичен градски транспорт).Изнервям се вътре.....Вървя си пеша и пуша цигара от цигара....

Toва че пушиш, също не е здравословно. А и явно имаш страх от тълпи. Агорафобия.

Аз си джиткам с колата. Което се отрази на килцата ми /цели 78/, но пък е адски удобно.

• Потребител

...цели 78

С доспехите или без? :tooth:

Аз съм 85кг при 181 височина. Тренирам фитнес. Не се питам дали спортът е полезен, той просто е част от всекидневието ми.

.:.

• Upvote 1

• Потребител

Нямам нищо против това, че се хвалите, Медлейди (а то се вижда) . Но е грозно да обиждате някого заради външния му вид. Ако е много слаб или много дебел, в повечето случаи това си е наследствено и той не е виновен.

А "поемата" я посвещавам на Алвасилейро. Къде се изгуби този човек, явно тази Бианка не е обикновено коте.

Казах само,че 47 кг мъж би бил красив за жена,която тежи около 30 кг,което за мен си е направо тапициран скелет,а това не е обида,просто жена,която тежи толкова даже не мога да си представя.Аз тежах 40кг май около 5-6 клас ако не ме лъже паметта.Не е нормално,нито здравосоловно човек да е толкова слаб (все пак говорим за мъж,а не за дете),а пък камо ли да е красиво.А и в поемата пише моето име,а не неговото.Разбирам,че сте близки и се обиждате от коментарите по негов адрес явно,но дали видяхте неговите обиди (надвишаващи безкрайно много моя единствен комента) за хората занимаващи се със спорт?

Можем да решим въпроса по-друг начин.Да премерим сили тъй да се каже с колегата Алва и да видим дали спорта е безмислен.Ще си направим една програмка с катерене по 40 метрови скали,рафтинг,бой с мечове (тук ще се изяви колегата Глишев),лицеви опори (с Историка),тичане по стълби с пожарникарско оборудване или каране на мотор (с колегата Богданов).Ако Алвата направи тези неща,въпреки че никога не е тренирал ще се съгласим с него,че човек няма нужда от спорт.Аз мога да го кача с мен по планините и да го пратя при старите колеги от АСС (аварийно спасителната служба) ,за да видим как ще спаси човек,без да има нужната мускултура и умения.

• Upvote 2

• Глобален Модератор

Офф топ., но не можах да се сдържа.

Бай Грейвз велика книга е написал. Някой "съвременни" друиди са настроени против него. Попадал съм на сборник статии за друидизма, където изрично бе написано - Да не се чете Грейвз!

• Потребител

Мадлейди, извини ме за намесата, но вие явно нищичко не разбирате! :)

Алва смята, че ходенето в планина, катеренето на скали, тичането с маркуч, лицевите опори за не само ненужни, но и вредни! Защо му е да тренира и да трупа мускулна маса тогава? Натискането на клавиши, превода от португалски, четенето на книги, развеждането на туристи не изискват повече от 47 кг. :)

По рано намесихте и секса. Господ е бил така милостив да измисли мисионерската поза за която 47кг. са си идеални. :biggrin: Освен това вие решихте, че толкова слаб човек не може да е красив и привлекателен, но аз винаги съм мислел, че не размерите определят красотата, а пропорциите. Да вземем за пример полуръстовете от Средната земя. Нима тези малки сладури не да далеч по привлекателни от мускулистите и едри орки на Саруман? Дори най-високия полуръст достига едва 120 см, но това не го прави непохватен слабак, защото, нека да се разберем, кой метна в процепа на съдбовния връх малкото пръстенче? Фродо и Сам или Боромир и Фарамир? :biggrin: На кого краля Арагорн, син на Араторн(май го обърках) се кланя до земи? На най-"големия"-ФРОДО, който едва ли е тежал повече от 47кг. И тъй, четете повечко класика драга лейди, за да не подвеждате колегите във форума със субективните си преценки за човешката красота и сексапил, изградени от четене на самоучители за културисти! :book::biggrin:

• Upvote 4

• Потребител

Ако Алвата направи тези неща,въпреки че никога не е тренирал ще се съгласим с него,че човек няма нужда от спорт.Аз мога да го кача с мен по планините и да го пратя при старите колеги от АСС (аварийно спасителната служба) ,за да видим как ще спаси човек,без да има нужната мускултура и умения.

Неуместно. Защо трябва да мерим хората с един аршин, особено по отношение на физически данни? Доколкото зная, Алвата дори и не помисля да мери сили със спасители - едни хора правят едно, други - друго. Това че някой покрива впечатляващ физически норматив, не означава нищо, а най-малкото е основа за внушаване на някакво превъзходство ;)

• Потребител

Съгласна съм напълно,но мнението ми не е в резултат на самоучители по културизъм,а лично мнение,което не е задължително да е вярно и затова е лично :bigwink:.

• Upvote 1

• Потребител

Ето, например, да вземем мен. Тежа доста повече от 47 кг, спортувам(все по рядко за съжаление) и все пак не съм удивително красив. Дори не съм удивително грозен! Самочувствен съм, но жените не се бият за мен. А имам един приятел, за който две мацки такъв въргал си спретнаха, че не е истина! Той е симпатяга, но не спортуваше много(малко ролери и колело преди време), но свиреше в група.

Редактирано от Стоедин
  • Upvote 2

• Потребител

Стоедине, логиката и причините защо някои мъже просто не могат да се отърват от женско внимание, е една от загадките на тази вселена. В много случаи нито физическите данни, още по-малко пък интелектуалните, имат значение. Даже в случая с някой групар пак поне има нещо разумно :laugh: Ако ги питаш жени, дето си падат по някой такъв какво толкоз откриват у него, можеш да чуеш всякакви глупости от типа "ммм, нещо в погледа," "ммм, не знам, има такъв чар," "мммм, едно такова самотническо излъчване," "ммм, нещо в усмивката," "ммм, едни такива жестове и пръсти" и пр. Всичко това се произнася с един такъв овчи замечтан премрежен поглед. Няма да чуеш нещо логично /напр. "има големи бицепси, изглежда така, сякаш може да премести шкаф, много секси поправя контакти" и пр./. Все още размишлявам върху това явление, в това число на база собствен опит :laugh:

Иначе въпросът за пропорциите е уникално важен - може един човек да не е висок, но нещо в съотношенията на тялото да го прави ужасно привлекателен. Предполагам за това си има прости еволюционно-генетични обяснения :smokeing: Важни са и неща като миризма, особености на имунната система, особено в сравнение с тази на харесващия и пр.

• Глобален Модератор

**

А имам един приятел, за който две мацки такъв въргал си спретнаха, че не е истина! Той е симпатяга, но не спортуваше много(малко ролери и колело преди време), но свиреше в група.

Това обяснява много неща.:lac:

• Глобален Модератор

Както каза Стоедин - пропорциите са важни. Замислих се какъв ръст трябва да има един мъж при телесна маса петдесет кила за да изглежда като изваян? След малко прости сметки, мисля, че не трябва да по-висок от метър и петдесет.

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!