Отиди на
Форум "Наука"

Защо спортът е излишен

Вашето мнение за спорта като цяло  

59 потребители са гласували

1. 1. Какво е за вас спортът?

• Необходимост е - такъв, какъвто е!
    • Необходими са някакви движения, нали "движението е живот", да, ама чак организиран спорт - клубове, отбори... - не, няма нужда!
    • Спортът може да бъде заменен с физически труд (копане на канали, прокопаване на тунели в скалите, бъркане на цимент, мъкнене на тухли и керемиди по строежите...)
    • Спортът е ненужно губене на време, дори не е нужно да бъде заместван с каквото и да е.
    • Аз "спортувам", гледайки спортни събития по кабелната телевизия и повече не ми е нужно.

Recommended Posts

• Глобален Модератор

Да премерим сили с колегата Алва и да видим дали спортът е безмислен!

Ще си направим една програмка с катерене по 40 метрови скали, рафтинг, бой с мечове (тук ще се изяви колегата Глишев), лицеви опори (с Историка), тичане по стълби с пожарникарско оборудване или каране на мотор (с колегата Богданов). Ако Алвата се справи с тези неща, въпреки че никога не е тренирал, ще се съгласим с него, че човек няма нужда от спорт.

Аз мога да го кача с мен по планините и да го пратя при старите колеги от АСС (аварийно спасителната служба), за да видим как ще спаси човек, без да има нужната мускултура и умения!

Изненадан съм, че точно аз ще правя лицеви опори. Очаквах, че ще ми се наложи да поиграя импровизиран спаринг (все пак, съм се занимвал с бойни изкуства).

Или - да поиграя шахмат. Особено - това.

Щом ще се занимавам с лицеви опори, да кажа, че те се правят и с опора на длани, и с опора на юмруци (аз предпочитам на юмруци). Правят се с две или с една ръка.

Аз бих добавил, че е интересно да видим дали нашия колега е добре разтегнат. Ще може ло да направи мъжки и женски шпагат на пода или мъжки шпагат между два стола? За това не се искат килограми или мускули, няма да играе сумо спаринг или да дърпа камион.

http://www.atkungfu....ie-team-shaolin

Редактирано от ISTORIK

• Мнения 460
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Глобален Модератор

Тия римски кратуни, тикви и тлъсти пити кашкавал явно искате да ги изтъркаляте в моята градина. Много остроумен начин за изразяване на мнение. :biggrin: Най добро попадение е тиквения фенер.

Не мога да повярвам, че обсъждането на тикви, мишки, сирене и т.н. крие някаква скрита тенденция срещу който и да е.

На мен цитатът от Клавдий ми хрумна съвсем случайно, без никаква връзка с чието и да е изказване в настоящата тема.

Ако по някакъв начин е прозвучало обидно - моля те да ме извиниш.

• Upvote 1

• Потребител

Както каза Стоедин - пропорциите са важни. Замислих се какъв ръст трябва да има един мъж при телесна маса петдесет кила за да изглежда като изваян? След малко прости сметки, мисля, че не трябва да по-висок от метър и петдесет.

Ами аз се замислих над това още в началото и, като го изчислих и се замислих дали има жени под 150 или ок. 150 см. височина, които да тежат по-малко от 47 кг, за да са все пак хармонична двойка, ама дори не се сещам някога да съм виждала такъв мъж или пък чак толкова ниска жена. Деца - да, ама мъж и жена - не. Не го сравних с куче, а казах, че тежи по-малко от кучето ми. А и никъде не видях пост на Алвата, който казва, че съм го засегнала. Ако ми каже, че се чувства обиден, аз ще му се извиня лично. :v:

---

Бележка на модератора

След препинателен знак се оставя дистанция, интервал.

Редактирано от ISTORIK

• Глобален Модератор

Тия тлъсти римски тикви и пити кашкавал явно искате да ги изтъркаляте в моята градина...

А, не ми се вярва. Просто на някого му се е дояло печена тиква с кашкавал. Някои хора обичат да смесват сладко и солено, например - диня със сирене.

Редактирано от Б.Богданов
Техническа грешка.

• Глобален Модератор

Рекламата на един пластичен хирург гласи: "Красотата е хармония.". На снимката той е застанал между две красавици.

Мен, ако питате, "Красотата е в очите на гледащия.".

Редактирано от ISTORIK
  • Upvote 2

• Глобален Модератор

А за точните пропорции - да, това е показател за здрави гени, много е важно, наистина. Това именно търсели на подсъзнателно ниво жените у бъдещите бащи на децата си.

А те буквално надушват бащата на децата си по време на целувка, когато го разпознават на химично ниво, чрез генетичния му аромат, така да се каже. И, ако жената няма обоняние, примерно се е самолекувала от хрема и си е изгорила лигавицата на носа със сок от лук (по бабина рецепта!), тя загубва обонянието си и, ако до този момент не е открила бащата на децата си, шансоете й да го открие по ТОЗИ начин рязко спадат.

Редактирано от ISTORIK

• Глобален Модератор

Да, чудващо е от какви неща могат да се обиждат хората и как, за да бъде избегнато това, ще ни се наложи да спрем да общуваме...

В този ход на мисли, струва ми се, че темата е със сгрешено заглавие и ще помоля, ако авторът й смята така, да го сподели, за да нанеса тъй необходимата корекция...

Заглавието е "Защо спорТът е излишен?".

Смятам, че трябва да се редактира и да стане "Защо спорът е излишен?". Просто на онова Т в средата на думата май не му е мястото там. :laugh:

• Upvote 1

• Глобален Модератор

Дайте да вкараме красотата в рамки. Критерии, пропорции, числа, цвят...

В изобразително изкуство е имало такъв период.

Например: разстоянието между двете очи трябва да бъде точно едно око и т.н. и т.н. Странното е, че портрети нарисувани по тези постулати, много често не изглеждат привлекателни... поне на мен не ми допадат.

Редактирано от Б.Богданов

• Потребител

Ами аз се замислих над това още в началото и, като го изчислих и се замислих дали има жени под 150 или ок. 150 см. височина, които да тежат по-малко от 47 кг, за да са все пак хармонична двойка, ама дори не се сещам някога да съм виждала такъв мъж или пък чак толкова ниска жена. Деца - да, ама мъж и жена - не. Не го сравних с куче, а казах, че тежи по-малко от кучето ми. А и никъде не видях пост на Алвата, който казва, че съм го засегнала. Ако ми каже, че се чувства обиден, аз ще му се извиня лично. :v:

Алвасилейро не е писал нищо от много време, може и съвсем да не влиза във форума, но се надявам написаното да го провокира пак да се включи пак.

Колкото до сметките ви - пак са грешни . Може мъж с тегло 47 кг да е и по-висок и да си живее щастливо. Може и да е хармонична двойка и с по-едра от него жена на килограми или височина. Има такива двойки и тези, които познавам са много симпатични и двамата, освободени от доста предрезсъдъци, не само от тези за тегло и височина.

Редактирано от Doris
  • Upvote 1

• Глобален Модератор

Жените около мен винаги са ме надвишавали по височина. В днешно време това се отнася и до учениците ми; и те са по-високи от мен.

(Има една теория, според която поколенията растат и всяко следващо поколение е малко по-високо от предходното.)

Но аз нямам комплекси от това. Хич не ми пука!

Оти да се кОсим, като че ми мине?!

• Upvote 3

• Глобален Модератор

И както те разбирам, не правилата правят красотата.

Добре си ме разбрал!

• Потребител

Леле колко хора с тънко чуство за обида имало тука.

Аз не видях нищо обидно в постовете на лудалейди. Но пък някои ги взеха за обидни. И то не за себе си, ами за трето лице.

....

Може да съм прероденият Робин Худ. Почти всички си избраха от кого са се преродили, време е и аз да го направя. Трябва да се обадя на Марушка, за да потвърди. :)

• Потребители

Предлагам да разрешим спора за спорТа с Божи съд. Изправяме застъпниците на двете каузи един срещу друг, залагаме и люпим семки. Може в три дисциплини: шах, юмручен бой и пистолети (в този ред, за да има шанс за поне една точка и за неспортуващите :whistling: ).

А кой бил по-красив е безмислена посока на разговора. Имам много нетактичен коментар по въпроса с красотата, ама ще го премълча. Предлагам да спрем по това.

Историк, спри да редактираш хората за дребни недоглеждания. Хиляда пъти сме ти казвали.

• Потребители

Бел. мод. Мир да има, скрих няколко постинга. Нека бъдем въздържани в личните оценки. Ако някой е недоволен от някого, моля, разменете мнения на ЛС.

Веднъж ми се случи да имам по-високо от мен гадже. Прекарахме две чудесни години заедно, макар че тя постоянно се майтапеше с мен за ръста ми. Аз пък й виках "сарък" (това е прът за брулене на круши) :) Разбира се, идеалната жена вероятно е по-ниска от мен, чернокоса, спортуваща и пр., но пък почти идеалните са толкова много и така разнообразни, че трябва да съм идиот, за да си губя времето в чакане :biggrin:

А ползата от спорта е ако не в друго, то във възможността да си говорим за него вече единайсет страници. Ето един цитат от любима моя книга:

- А вие с какво се занимавате в мирно време?

- Пиша по малко и подготвям докторат.

- Не, имах предвид с какво се занимавате? Лов, риболов, гребане?

- Не спортувам много, не съм съвсем добре със здравето и...

- О. Не бих казал, че съм очарован.

Редактирано от glishev

• Потребител
Бел. мод. Мир да има, скрих няколко постинга. Нека бъдем въздържани в личните оценки. Ако някой е недоволен от някого, моля, разменете мнения на ЛС.

Моите, разбира се. И то така, че да излезе, че нещо не съм в час.

Желая ти много здраве, щастие и късмет!

Редактирано от Doris

• Глобален Модератор

Офф топ., но не можах да се сдържа.

Бай Грейвз велика книга е написал. Някой "съвременни" друиди са настроени против него. Попадал съм на сборник статии за друидизма, където изрично бе написано - Да не се чете Грейвз!

съвременните 'друиди' са като съвременните 'тамплиери' - т. е. въздух под налягане:)

• Upvote 2

• Глобален Модератор

Рекламата на един пластичен хирург гласи: "Красотата е хармония.". На снимката той е застанал между две красавици.

Мен, ако питате, "Красотата е в очите на гледащия.".

ПО-скоро красотата е симетрия. Нещо като тези орнаменти:

165701_494692364951_538564951_6147517_1271021_n.jpg

• Потребители

"Красотата е в очите на гледащия."

Ами да, моите очи са красиви. И добри, добри... :happy:

• Глобален Модератор

"Красотата е в очите на гледащия."

Ами да, моите очи са красиви. И добри, добри... :happy:

Как у Сталина. :laugh:

• Upvote 1

• Глобален Модератор

Да, симетрия беше. Така е, като бързам да пиша, когато трябва да съм на път за работа.

• Потребител

Toва че пушиш, също не е здравословно. А и явно имаш страх от тълпи. Агорафобия.

Аз си джиткам с колата. Което се отрази на килцата ми /цели 78/, но пък е адски удобно.

Хехе смех.Ползвам и градския транспорт....не е така римлянин.Изобщо нямам страх от тълпи.....

С кола е удобно, при това много, обаче работното ми място(освен, когато съм командирован) е само синя зона......2 лева на час ми е много.....

• Потребител

Така и не схванах за какво е спорът - за красотата или за спортът.Май някои мъже спортуват,тоест трупат мускули :weights: точно заради външния вид.Вероятно смятат,че това е задължителен мъжки белег.Така или иначе ,всяко гърне си има похлупак.Някои пък ги привлича противоположното...Според мен не е зле човек да спортува в умерени граници,въпреки че аз не спортувам от чист мързел.Смятам,че спортът има положително влияние върху духа на човека,и в този смисъл наистина е полезен.

Редактирано от Пандора
  • Upvote 1

• Глобален Модератор

Хехе смех.Ползвам и градския транспорт....не е така римлянин.Изобщо нямам страх от тълпи.....

С кола е удобно, при това много, обаче работното ми място(освен, когато съм командирован) е само синя зона......2 лева на час ми е много.....

Крънкай фирмата да ти поеме разходите за паркиране.

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!