Забелязахме, че използвате Ad Blocker

Разбираме желанието ви за по-добро потребителско изживяване, но рекламите помагат за поддържането на форума.

Имате два варианта:
1. Регистрирайте се безплатно и разглеждайте форума без реклами
2. Изключете Ad Blocker-а за този сайт:
    • Кликнете върху иконата на Ad Blocker в браузъра
    • Изберете "Pause" или "Disable" за този сайт

Регистрирайте се или обновете страницата след изключване на Ad Blocker

Отиди на
Форум "Наука"

Спряхте ли когато чухте сирените на обяд?  

21 потребители са гласували

1. 1. Спряхте ли когато чухте сирените на обяд?

Препръчано мнение

• Потребител
Публикувано

Пак е 2 юни.

Повод да продължим анкетата.:)

Тази година видях повече хора да се спират. По мои наблюдения към половината от хората около мен вложиха смисъл в този ден.

• Потребители
Публикувано

Разбира се, че не спрях :unsure: А повечето от хората, които видях да спират, едва ли бяха наясно какво точно почитат... ако ме разбирате.

• Потребител
Публикувано

Днес, 2 юни е денят на Ботев...На обяд свирят сирени и трябва да се стои мирно за да се отдаде почит на загиналите за свободата на България. Обаче почти никой не го прави.

Днес на нашата улица се спряхме само аз и един мой познат, ветеран от ВСВ. Всяка година на този ден се питам защо става така?

Всъщност аз си бях в къщи но излязох на терасата, когато пуснаха сирените. Направи ми приятно впечатление, че много хора се бяха спрели. Всякакви хора, стояха на едно място, е имаше и такива дето си вървяха напред и говореха по телефоните, но повечето хора уважиха вика на сирената.

• Потребители
Публикувано

Разбира се, че не спрях :unsure: А повечето от хората, които видях да спират, едва ли бяха наясно какво точно почитат... ако ме разбирате.

Ама, Лилава, това е ужасно... От почит към мъртвите, по дяволите. От това, че споделените жестове ни правят общност. Много неприятно признание, трябва да кажа. Наистина е ужасно човек да не спре при звука на сирените. Е, нямам предвид някакви извънредни обстоятелства.

Но знам ли, твоя работа си е, разбира се. И все пак всичките ми инстинкти крещят, че човек просто е длъжен да спре. Даже без да го мисли толкова. То е просто нещо естествено. Не е нещо, което може или трябва да се обясни.

• Потребител
Публикувано (edited)

Ама, Лилава, това е ужасно... От почит към мъртвите, по дяволите. От това, че споделените жестове ни правят общност. Много неприятно признание, трябва да кажа. Наистина е ужасно човек да не спре при звука на сирените. Е, нямам предвид някакви извънредни обстоятелства.

Но знам ли, твоя работа си е, разбира се. И все пак всичките ми инстинкти крещят, че човек просто е длъжен да спре. Даже без да го мисли толкова. То е просто нещо естествено. Не е нещо, което може или трябва да се обясни.

Човек трябва да почита родовата си памет. В крайна сметка, днес почитаме нашите собствени предци и техните дела за това, което се нарича Родина и нашата собствена история. А младите... колкото и все по-трудно да става, младите се възпитават от по-възрастните. Ако един възрастен не спре, как може след това да обяснява и да иска наследниците му да го правят?

Редактирано от DendroaspisP
  • Потребител
Публикувано (edited)

Разбира се, че спрях.

Аз лично знам какво почитам, както и защо го почитам.

Нещо повече - знам и какво бих загубил, ако не спра да почета със символичен жест това, което почитам. ;)

Редактирано от Михов
  • Потребител
Публикувано

Разбира се, че спрях...с автомобила. Не бях нито единствен, нито първи в колоната. Светофара също не беше червен. Огледах се и видях, че почти всички около мен (пешеходци и коли в насрещното) бяха спряли.

• Администратор
Публикувано

Спях! Бях на едно оживено кръстовище и това, което ми направи огромно впечатление бе, че всички спряха! На кръстовището имаше спрени поне 20 автомобила, от които само 3 продължиха без да спрат.

Смятам, че е важно за всички нас на този ден да спрем за момент!

• Потребител
Публикувано

Спрях! Заставих и "кучката" (на 31 години), която вървеше с мен да спре! Е, и кво? Тя десет пъти ми каза: - Хайде! Пък и никой и нищо наоколо не спря. Станах един глупак!

• Глобален Модератор
Публикувано

Никой, който почита родината и борците за неговата свобода не е глупак! Безподобен срам е да не искаш да застанеш мирно за 1 минута един път в годината заради тези, които са дали живота си за твоята лична свобода, както и на роднините приятелите ти и цялата Родина!

• Потребители
Публикувано (edited)

Доколкото авторът на това казва fuсk your opinion, то и аз съм фъкнал неговото. Който както и когато иска може да чете Ботев. Мисля, че точно тук повечето от нас са го чели в по-голям размер от препоръчвания в читанките за училище, а тези, дето тропат наляво-надясно на втори юни, са го изтървали. Изобщо, либертинството е едно, а либерастията - друго и всеки "антипозьор" може просто да ходи да се посрамува пет минутки в тъмното кьоше (щях да напиша друго, ама щеше да е невъзпитано, та само ще си го помисля).

Редактирано от glishev
  • Потребител
Публикувано

Защо трябва да спрем? За да сме хора, а не добитък! Какво ни прави хора? Символите с които общуваме и обясняваме света, който ни заобикаля. Иначе сме двукраки свини, които ядат, чифтосват се и се изхождат на метеното! Спираме и мълчим, не за Партията, не за Ботев дори, а за това да си спомним, че свободата е ценост, че лесно се губи, а трудно се добива...

• Потребители
Публикувано

Защо трябва да спрем? За да сме хора, а не добитък! Какво ни прави хора? Символите с които общуваме и обясняваме света, който ни заобикаля. Иначе сме двукраки свини, които ядат, чифтосват се и се изхождат на метеното! Спираме и мълчим, не за Партията, не за Ботев дори, а за това да си спомним, че свободата е ценост, че лесно се губи, а трудно се добива...

Е... доста повече неща ни правят хора. При това истинско щастие е, че тези неща са твърде разнообразни и затова хората са така уникални. Не е задължително непочитащите символи да са "двукраки свини", при цялото ми уважение към тези прекрасни животинки :bigwink:

• Потребител
Публикувано

Е... доста повече неща ни правят хора. При това истинско щастие е, че тези неща са твърде разнообразни и затова хората са така уникални. Не е задължително непочитащите символи да са "двукраки свини", при цялото ми уважение към тези прекрасни животинки :bigwink:

Вай, вай, вай! Лилава, ако те чуе някой мюсюлманин... :biggrin:

• Потребител
Публикувано

Прилича на написаното от поп Минчо Кънчев: "И за какво е человеческият живот? За овчици? На смерт, Братя!“

Според мен по отношението си към 2 юни хората се разделят на такива, които вярват, че има нужда от национални идеали и такива, които вярват, че няма нужда от национални идеали.

• Потребители
Публикувано

По-скоро на такива, които проявяват и които не проявяват някакво уважение към официалните символи и жестове.

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...
/* Revenue-Ads-Footer */ /* За дарение */

Подкрепи форума!

Дори малко дарение от 5-10 лева от всеки, който намира форума за полезен, би направило огромна разлика. Това не е просто финансова подкрепа - това е вашият начин да кажете "Да, този форум е важен за мен и искам да продължи да съществува". Заедно можем да осигурим бъдещето на това специално място за споделяне на научни знания и идеи.