Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Администратор
Публикува

Ще копирам един коментар от статията която даваш...

Много интересна статия и коментари, но не трябва да се абсолютизират нещата – естествено, че ако си купя 30 годишна таратайка на метан за 500лв ще мога да докарам доста „йефтинка“ цена за км или на другия полюс едно Auidi Q7 примерно за 200 бона ще ми се върже километъра като със самолет icon_smile.gif За това всеки според чергата си.

Факт е обаче, че в някои случаи е на практика наложително да притежаваш автомобил – не видях никой да споменава случая с малки деца, а не е никак удобно и здравословно да се разкарва едно бебе по автобуси, влакове такстита и тем подобни, зимата. Също така и почивки на море, планина са доста по-комфортни с лиен автомобил.

И още една добвавка – пътуването с автобус/влак извънградско носи и допълнителни разходи за градски транспорт/такси, които не са за подценяване.

• Потребители
Публикува

Да имаш автомобил не е "удоволствие", а необходимост.

Разбира се, при определени обстоятелства, свързани с благоприятно място на живеене, работа, пазаруване и др. в София и в някои други големи градове, можеш да минеш и без автомобил и да живееш нормално.

Но като цяло, той дава определено чувство за независимост. А независимостта и свободата нямат цена!

• 6 месеца по късно...
  • Потребител
Публикува

Да имаш автомобил не е "удоволствие", а необходимост.

Разбира се, при определени обстоятелства, свързани с благоприятно място на живеене, работа, пазаруване и др. в София и в някои други големи градове, можеш да минеш и без автомобил и да живееш нормално.

Но като цяло, той дава определено чувство за независимост. А независимостта и свободата нямат цена!

Това е точно така!На днешно време притежанието на собствен автомобил е НЕОБХОДИМОСТ, ЗА ДА МОЖЕШ ДА ЖИВЕЕШ НОРМАЛНО!

Чувството за независимост е един от многото плюсове!

• Потребител
Публикува (edited)

при мен сметката е доста проста, взимам нова кола под наем 90 паунда на седмица за гориво още 40 паунда, а от службата ми плащат 90 паунда ... т.ч. да карам примерно ново рено клио или пежо 207 ми излиза 40 паунда all inclusive на седмица ...

в БГ имам личен автомобил и сметката е друга ...

Редактирано от Alexander_Nevski
  • Потребител
Публикува

при мен сметката е доста проста, взимам нова кола под наем 90 паунда на седмица за гориво още 40 паунда, а от службата ми плащат 90 паунда ... т.ч. да карам примерно ново рено клио или пежо 207 ми излиза 40 паунда all inclusive на седмица ...

в БГ имам личен автомобил и сметката е друга ...

При мен сметката е такава -

За бензин средно по 150 лева месечно(минимум, ако карам икономично).

Данъкът на колата ми е около 200 лева.Винетка(годишна) 67лева.

Горивото си е яко перо, но без МПС не става.

Годишна регулярна поддръжка(масло, филтри, течност за чистачки)-250 лева поне.

Невски, верно ли е това за Великобритания в момента, че е по-изгодно да живееш под наем, отколкото да имаш собствена къща, защото данъците, режийните били много високи като себестойност?

Аз лично не повярвах като ми го каза една колежка, затова питам.

• Глобален Модератор
Публикува (edited)

Служебният автомобил е най-добрият автомобил. :smokeing:

И три излиза без пари, когато фирмата ти плаща горивото и всички разходи по него.

Редактирано от Last roman
  • Потребител
Публикува (edited)

При мен сметката е такава -

За бензин средно по 150 лева месечно(минимум, ако карам икономично).

Данъкът на колата ми е около 200 лева.Винетка(годишна) 67лева.

Горивото си е яко перо, но без МПС не става.

Годишна регулярна поддръжка(масло, филтри, течност за чистачки)-250 лева поне.

Невски, верно ли е това за Великобритания в момента, че е по-изгодно да живееш под наем, отколкото да имаш собствена къща, защото данъците, режийните били много високи като себестойност?

Аз лично не повярвах като ми го каза една колежка, затова питам.

Местният данък и сметките са на твое име дори и да си под наем ... най-изгодно е или службата да ти осигурява жилището или да живееш в shared къща ...

Иначе за служебния автомобил на мен ми плащат по 40 пенса на миля за служебни пътувания ... ако пътувам повече съм на плюс ... т.е. е още по-изгодно от това да имам служебен автомобил ...

За подръжка, гуми, каско, масло, данък, винетка, акумулатор, ремонти и т.н. нямам спомен досега да имам година да съм дал по-малко от 1000лв. на година в БГ ...

Редактирано от Alexander_Nevski

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!