Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува

Ние пишем в таз тема, кат пиша в дадена тема поне си давам труда (въпреки ориенталския ми мързел) да видя поне заглавието. Според теб човешкия фактор е местната култура (или Културата с голямо К). Да, да ама не. Именно СССР разбива тез стандарти и много четене ти трябва да ме опровергаеш (ИМХО).

• Мнения 1,3k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Глобален Модератор
Публикува

Хегелианствито не е присъщо на комунистите (Сталин). Абе надали е чел Хегел. Аз не смятам, че разискваме утопията (аз съм готов, теб не те видях на ринга), нито нейните корени, а именно комунизма властващ 70 години над една 6-та част на света а, 40-50 години и над повече.

Чел е, чел е. Противно на общоприетото мнение Сталин се е скъсвал от четене.

• Глобален Модератор
Публикува

че комунизмът е западна философия и идеология, привнесена само в Русия.

И как доказваш тоз парадокс? (Само че се повтаряме и почва да ми писва! Значи отнасяйте се конструктивно към темата. )

• Потребител
Публикува

Ами за теб може да е парадокс, но го доказва фактът, че е измислен от двама немски философи, в духа на немската класическа философия, и то в англия.

С две думи за КГ, комунизмът не се ражда в Русия, а в Западна Европа.

Два авторитета се произнасят по този въпрос.

Тойнби, който казва, че комунизмът е западна философия,

и Шпенглер, който различава английски комунизъм - на Маркс и Енгелс - и пруски.

А Ленин учи комунизма във Цюрих, преди да се прибере в Петербург с брониран влак.

Ето това го доказва.

• Потребител
Публикува

Ние пишем в таз тема, кат пиша в дадена тема поне си давам труда (въпреки ориенталския ми мързел) да видя поне заглавието. Според теб човешкия фактор е местната култура (или Културата с голямо К). Да, да ама не. Именно СССР разбива тез стандарти и много четене ти трябва да ме опровергаеш (ИМХО).

Именно СССР илюстрира прекрасно това.

• Глобален Модератор
Публикува

Ленин не учи комунизма в Цюрих. Той го развива в Русия.

Стига с тия повторения, колко пъти ще дъвчем едно и също?

• Потребител
Публикува

Ами ти си виновен, вече говорихме по тоя въпрос, ти пак питаш.

Ленин прихваща комунизма на Маркс и Енгелс, няма значение къде го учи. и го привнася в Русия. Не го измисля той.

По твоята логика, щом в Северна Корея има комунизъм, значи корейците са го измислили. Или национализмът, понеже го има в Сърбия, значи сърбите са го измислили. Ами не, от запада е пак.

Ама трябва да се мисли преди да се пише.

Не, двама немски евреи са идеолозите на комунизма, западна философия е,

която се пръска по света и се реализира.

както казах, приложил съм двама автори в подкрепа на това твърдение, което е общоизвестно и прието.

Тойнби и Шпенглер.

Ти не даваш нищо никога.

• Потребител
Публикува

Чел е, чел е. Противно на общоприетото мнение Сталин се е скъсвал от четене.

Че се скъсвал от четене е така, но надали Хегел, според мен и Макиавели не е чел. Виж историците не само ги е чел, а ги е цитирал без грешка ;). А, че Маркс и Енгелс не е чел е ясно, чел е критиката или развитието на Ленин. Виж Ленин го е изчел с кориците...няколко пъти. После.....го е по.......редектирал малко ;).

• Глобален Модератор
Публикува

Ленин прихваща комунизма на Маркс и Енгелс, няма значение къде го учи. и го привнася в Русия. Не го измисля той.

По твоята логика, щом в Северна Корея има комунизъм, значи корейците са го измислили. Или национализмът, понеже го има в Сърбия, значи сърбите са го измислили. Ами не, от запада е пак.

както казах, приложил съм двама автори в подкрепа на това твърдение, което е общоизвестно и прието.

Тойнби и Шпенглер.

Ти не даваш нищо никога.

Каквто винаги, игнорираш цялата историческа конкретика и приказваш общи приказки.

Недей така, да беше друг някой, а за теб виждам, че имаш нещо в главата. Не прави компромиси заради наддумването.

• Глобален Модератор
Публикува

Че се скъсвал от четене е така, но надали Хегел, според мен и Макиавели не е чел. Виж историците не само ги е чел, а ги е цитирал без грешка ;). А, че Маркс и Енгелс не е чел е ясно, чел е критиката или развитието на Ленин. Виж Ленин го е изчел с кориците...няколко пъти. После.....го е по.......редектирал малко ;).

Лекичко. И това е втората голяма промяна на марксовата философия. Първата е на Ленин и двете стават в Русия.

• Потребител
Публикува

ситуацията с комунизма е сходна с тази с християнството.

християнството е по същността си източна религия, вдъхновена от сириакската цивилизация и разсейките й при вавилонци, шумери, египтяни, юдеи,

която е родена на изток, но е привнесена на запад, където се развива и налага като форма и формалности.

комунизмът е западна философия, родена от обществените условия на запада, от западни философи,

която се привнася на изток, където се прилага и доукрасява.

• Потребител
Публикува

Лекичко. И това е втората голяма промяна на марксовата философия. Първата е на Ленин и двете стават в Русия.

Примените нямат значение. Всеки порменя. И Ким променя в Корея. Аз говоря за първоизточника, този, без когото нямаше да има какво да се променя.

Ясно?

• Потребител
Публикува

Тойнби и Шпенглер.

Ти не даваш нищо никога.

НЕ, НЕ!!!! Комунизма в тези 70-сет години е точно Ленинова измислица! Доразвита от Сталин. Абеее Португалец, бе ти чел ли си Ленин?

Платформата е Маркс-Енгелсова, ма следва декрета за земята (и Марк и Енгелс - вентилатори). Това дето разбираме под КОМУНИЗЪМ е Ленинова измислица (абе ревизия, ма все същото)! Ако искаш ела на ринга! Ти кажи как е трябвало да бъде (аз вече писах!). Какво са писали ЗНАМ! Не се хаби, чел съм. Кажи какво е трябволо да бъде според теб.

• Глобален Модератор
Публикува

Само че пропускаш, че комунизма се нарича марксизъм-ленинизъм. Взимаш само първата, утопичната част от него.

Според Маркс целият свят едновременно трябва да стане комунистически.

Никой не успява да внедри учението му в Западна Европа.

На запад марксизма еволюира в социалдемокрация. На изток - в ленинизъм.

Само ми обясни, защо трябва да повтаряме всичко това по пет пъти?

• Потребител
Публикува

Абе никой не ти говори за 70те години в СССР.

Говорим за комунизма. Роден в Германия, и развит и поправян стотици пъти из целия свят.

Важен е първоизточникът, този, който измисля философията,

защото без него нямаще да може да се приложи и поправи.

• Потребител
Публикува

Само че пропускаш, че комунизма се нарича марксизъм-ленинизъм. Взимаш само първата, утопичната част от него.

Според Маркс целият свят едновременно трябва да стане комунистически.

Никой не успява да внедри учението му в Западна Европа.

На запад марксизма еволюира в социалдемокрация.

Само ми обясни, защо трябва да повтаряме всичко това по пет пъти?

Ами нариче се марксизъм-ленинизъм, защото на руснаците така им харесва, искат да имат и те пръст.

Няма никакво значение къде в какво еволюира. В началото е родено на едно място в една форма.

Оттам започва трассформацията на други места, където се привнася от запада,

и

под нови форми, но това е само попълнение към първоизточника.

Ако нямаше Маркск И Енгелс, щеше ли Ленин да си внесе корекциите?

Заключение - философията е западна,

но тя, привнесена в Русия от Запада, е нужно да се реформира, измени и пригоди към новите условия.

което доказва и редица други мои тези че западни философии са неприложими в чист вид на изток, север и юг.

Ленин не е участвал в раждането и първоначалното формиране на философията. Но той я привнася в русия и й дава името си, и я поизменя малко, но това си е негово право. Реформира си го по свой тип, но не е автор.

Внасянето на западни идеи не е ново за Русия. Пръв Петър велики привнася от запада озападняването, а след него и ленин привнася комунизма. историята се повтаря и то на два пъти.

• Глобален Модератор
Публикува

Е как да няма значение? Без Ленин той си остава просто една утопия. Толкова измислена, че никой никъде не успява да я направи, макар, че много я веят над главите на глупаците.

• Потребител
Публикува

Ами нариче се марксизъм-ленинизъм, защото на руснаците така им харесва, искат да имат и те пръст.

Няма никакво значение къде в какво еволюира. В началото е родено на едно място в една форма.

Оттам започва трассформацията на други места, където се привнася от запада,

и

под нови форми, но това е само попълнение към първоизточника.

Ако нямаше Маркск И Енгелс, щеше ли Ленин да си внесе корекциите?

Заключение - философията е западна,

но тя, привнесена в Русия от Запада, е нужно да се реформира, измени и пригоди към новите условия.

което доказва и редица други мои тези че западни философии са неприложими в чист вид на изток, север и юг.

Хахаха марсизъм-ленинизъм знаеш ли от кога датира това. аре стига ти му говориш (пишеш), оно си руча ли руча :(.

• Потребител
Публикува

Е как да няма значение? Без Ленин той си остава просто една утопия. Толкова измислена, че никой никъде не успява да я направи, макар, че много я веят над главите на глупаците.

Ама добре, хубаво, всичко се реформира.

Но никой не нарича реформаторите автори. Все едно папите да са измислили християнството.

Ленин просто внася западната философия, и я прилага, поуправя и тн. Но други са авторите. Други палят фитила.

• Глобален Модератор
Публикува

Виж какво, ти просто не познаваш материята. Наистина. 20 пъти ти казахме как стоят нещата. Два изпита съм държал на това, бъди сигурен, че точно ти го обяснявам.

• Потребител
Публикува

Виж какво, ти просто не познаваш материята. Наистина. 20 пъти ти казахме как стоят нещата. Два изпита съм държал на това, бъди сигурен, че точно ти го обяснявам.

Странно как си ги взел тези изпити.

Ленин измислил комунизма в Русия, а Маркс и Енгелс пасяли кози и нямат никакъв принос.

• Потребител
Публикува

Ама добре, хубаво, всичко се реформира.

Но никой не нарича реформаторите автори. Все едно папите да са измислили християнството.

Ленин просто внася западната философия, и я прилага, поуправя и тн. Но други са авторите. Други палят фитила.

Това сериозно ли? Искаш ли примери? Я ти кажи кой е измислил христианството (щото и там не си в час, за мерудия кат теб не е ненормално да не знаеш).

• Глобален Модератор
Публикува

Странно как си ги взел тези изпити.

Ленин измислил комунизма в Русия, а Маркс и Енгелс пасяли кози и нямат никакъв принос.

Не, че нямат. Кой ти е казал, че нямат? Просто така, като си изложил тезата, не отговаря на историческите реалности.

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!