Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува

На български има 3 (пак лъжеш или въвеждаш в лъжа поради незнание)! Както казах знам ги на изуст. Амииии ти го спомена, виж си по-нагоре. Какво значение има ли, абе ти тъп ли си? Първо мен питаш (че даже вметваш: трябва да се чете :( вай вай вай). А после какво значение има. Заслужавам си бана въпреки, че казах истината за Португалеца не трябваше така да реагирам. Амаааа то бива бива, ама лос на мезе не бива ;).

• Мнения 1,3k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Потребител
Публикува

Не, съжалявам, но това не е вярно и противоречи на всякаква логика.

Защо?

Едно явление тежи там, където е измислено, защото бъдейки измислено доброволно, то е естествен продукт на дълго социално развитие и процеси, довели по естественото му и доброволно раждане. както раждането на християнството.

Ако то стане реалност н асъщото място, прекрасно.

Но ако бъде наложено насила на друго място, то в това няма нищо естествено и никакви корени.

Защото за да излисли някой нещо, това не означава, че просто един човек е измислил нещо, а че в обществото има определлени процеси, явления, феномени, които са довели до това някой да измисли нещо.

Ако то е въведено насила обаче, за никакви корени не можем да говорим.

Затова учените винаги изследват генетичните среди, в които се раждат явленията, а не там, къздето се налагат насила.

• Глобален Модератор
Публикува

цитираните от теб автори никой не ги чете, защото са пропаганда. Четат се обективни автори.

Само за това изказване заслужаваш бан.

• Потребител
Публикува

На български има 3 (пак лъжеш или въвеждаш в лъжа поради незнание)! Както казах знам ги на изуст. Амииии ти го спомена, виж си по-нагоре. Какво значение има ли, абе ти тъп ли си? Първо мен питаш (че даже вметваш: трябва да се чете :( вай вай вай). А после какво значение има. Заслужавам си бана въпреки, че казах истината за Португалеца не трябваше така да реагирам. Амаааа то бива бива, ама лос на мезе не бива ;).

Ами не си личи, че ги знаеш наизуст.

И ако може да не ме обиждаш повече. Прекаляваш.

• Потребител
Публикува

Само за това изказване заслужаваш бан.

Така ли, ти сам твърдиш, че комунистическите автори са пропагандни. Ленин, Сталин, Троцки, е на тях ли ще вярваме...

Аз пък смятам, че ти си изключително пристрастен,

защото твоят прител вече два пъти ме обиди - глупак и тем подобни, и не му направи забележка.

Ако аз обидя някого, а това се случва, когато съм афектиран,

винаги се извинявам,

и дори днес се извиних лично на него.

Би ли му направил забележка да не ме нарича глупак, защото аз не съм го порвокирал със същото.

Провокирах го с тойнби.

• Глобален Модератор
Публикува

На всеки се случва, но ти днеска даде 500 повода. Така, че не търси сламката или как там беше...

Тойнби не е пропаганда, но другите са пропаганда, като не си изнасят и не си ги чел. Така не може.

• Потребител
Публикува

Забележете обаче Тойнби как сам си противоречи.

Добър ден. Само че по-важното е къде се реализира, а не кой роди теорията. Тя на запад масови последователи няма.

Напротив, Тойнби не си противоречи, и смятам, че тук, нв този форум няма хора, способни да го оборват или критикуват. не и тук.

Защото,комунизмът, роден в европа, бързо угасва, защото другата универсална философия набира скорост - национализмът. отделно, се подобряват и социалните условия.

в русия обаче го взимат от запада, налагат го насила и отгоре, и го държат насила 70 години.

чудно ми е дали изобщо щеше да има комунизъм ако не бяха маркс и енгелс.

• Потребител
Публикува

Ами не си личи, че ги знаеш наизуст.

И ако може да не ме обиждаш повече. Прекаляваш.

Хахаха, пишеше, 2 аз казах 3, (имам ги в къщи приятелю). Значи ЛЪЖЕШ (не те обиждам)!!! Не съм казвал, че си тъп, просто.....питах бре? Ааааа тъп ли си си? Само питам ..пак.

Не си личи ли?

Я пусни една тема за Тойнби, тук има доста тойнбианци, както и не уважаващи Тойнби ( всъщност идеите му де) такива (което не пречи ако не да сме приятели, то поне да си разбираме прикаската). Я да видим ти какво ще пуснеш. Ще спомена някои...всъщност, няма не са ме упълномощили.

Вече даже не си ми интересен, кат флудиш, флудиш кат за световно, кат почнем да пишем по същество криеш се зад Тойнби. Жалко е това :( (ИМХО).

• Потребители
Публикува

Алва, прав си, че се пише "източници", но се пише и "кумулативно".

Прав си, че християнството и комунизмът имат общи черти (да, защото комунистите си имат и църква, и събори, и ереси, и догми), но не си прав, разбира се, че християнството не е създадено от Христа. Все едно тукашната България да не е създадена от Аспарух.

• Глобален Модератор
Публикува

Напротив, Тойнби не си противоречи, и смятам, че тук, нв този форум няма хора, способни да го оборват или критикуват. не и тук.

Защото,комунизмът, роден в европа, бързо угасва, защото другата универсална философия набира скорост - национализмът. отделно, се подобряват и социалните условия.

в русия обаче го взимат от запада, налагат го насила и отгоре, и го държат насила 70 години.

чудно ми е дали изобщо щеше да има комунизъм ако не бяха маркс и енгелс.

Е, ако искаш да развяваш като знаме някакви догми, твоя си работа.

Не го взимат от запада, защото всъщност създават на неговата основа учението си, което е много различно от първоначалния марксизъм. Там си го създават, в Русия.

Ако Маркс беше жив, почти съм сигурен, че Сталин щеше да го арестува :))

• Потребител
Публикува

Значи Глишев,

в най-добрият случай, ако приемем, че христос наистина е живял, т.е физически, като историческа личност,

той със сигурност е бил част от вътрешния пролетариат на сириакската цивилизация. Което не портиворечи на нищо, което съм казвал преди това.А това да се твърди, че християнството е измислено от един физически субект, е много опростенчески, леко наивно, и е само краят на един дълъг процес, когато материалът се е трупал съъс столетия.

• Потребител
Публикува

Е, ако искаш да развяваш като знаме някакви догми, твоя си работа.

Не го взимат от запада, защото всъщност създават на неговата основа учението си, което е много различно от ленинизма. Там си го създават, в Русия.

Ако Маркс беше жив, почти съм сигурен, че Сталин щеше да го арестува :))

Ами създават на основата на маркс, което значи, че той ги е вдъхновил. Пренесли са западна ценност и са я доукрасили с местни особености.

Същото направи Ким в корея, като смеси комунизма с чуче.

• Потребители
Публикува

Предполагам, че Алва е приятна кръчменска компания (като всички нас), но смятам, че неговият култ към св. Тойнбий му пречи много да мисли за история и поп-култура.

• Потребител
Публикува

Хахаха, пишеше, 2 аз казах 3, (имам ги в къщи приятелю). Значи ЛЪЖЕШ (не те обиждам)!!! Не съм казвал, че си тъп, просто.....питах бре? Ааааа тъп ли си си? Само питам ..пак.

Не си личи ли?

Я пусни една тема за Тойнби, тук има доста тойнбианци, както и не уважаващи Тойнби ( всъщност идеите му де) такива (което не пречи ако не да сме приятели, то поне да си разбираме прикаската). Я да видим ти какво ще пуснеш. Ще спомена някои...всъщност, няма не са ме упълномощили.

Вече даже не си ми интересен, кат флудиш, флудиш кат за световно, кат почнем да пишем по същество криеш се зад Тойнби. Жалко е това :( (ИМХО).

Ами не знам дали са два или три, явно зависи от издателството. Аз имам на българиски само 2. Другите съм ги чел на английски и хич не ме интересува колко са на български.

Всяко твърдение трябва да почива на автори и сериозни проучвания, особено в областта на философияа, религия, наука, история

иначе става фантазия.

• Глобален Модератор
Публикува

Ами създават на основата на маркс, което значи, че той ги е вдъхновил. Пренесли са западна ценност и са я доукрасили с местни особености.

Същото направи Ким в корея, като смеси комунизма с чуче.

Точно в това подчертаното грешиш. Тези местни особености изменят същността на учението в няколко аспекта, което му позволява да стане реалност само и единствено в тази страна отвътре, без външна намеса. И да се закрепи бая време.

• Потребител
Публикува

Сега, кое ме накара да смятам, че не си чел внимателно Тойнби.

защото каза, че съм смешен, щом сравнявам християнството с комунизма.

А всъщност тойнби го прави.

• Потребител
Публикува

Точно в това подчертаното грешиш. Тези местни особености изменят същността на учението в няколко аспекта, което му позволява да стане реалност само и единствено в тази страна отвътре, без външна намеса. И да се закрепи бая време.

Ами трик на всеки демагог е да маскира местни ценности и особености с неговите политически доктрини. Нищо ново под слънцето.

• Глобален Модератор
Публикува

Ами трик на всеки демагог е да маскира местни ценности и особености с неговите политически доктрини. Нищо ново под слънцето.

Сега вече спориш заради самия спор. Просто да кажеш нещо насреще. Такава тези говори или за непознаване на ленин, или за недобросъвестен спор.

Кое е?

• Потребител
Публикува

да, много дълго време стоя от само себе си, и при ленин и при сталин супер свобода е било,

• Потребител
Публикува

Кой ти е говорил, че е свободно?

сега противоречиш ли си?

външната намеса, която крепи комунизма, не е любовта на народа, а диктатурата.

първа външна намеса - едив луд, наречен ленин, който се вдъхновява от западната философия на маркс и енгелс, и решава чрез революция да я наложи у дома.

втора външна намеса - организира революцията, и налага терор, който крепи комунизма 70 години.

убягват ми естествените процеси.

КГ, личното ми мнение, че си прекалено пристрастен политически и личностно.

както казах, днес никого не съм обидил, а мен обидиха два пъти. Не е приятно да те нарекат групак.Очаквах все пак да вземеш някакви, макар и минимални мерки, като забележка,

при положение, че аз не съм провокирал, обиждал и тн. А само цитирах Тойнби.

Разочарован съм от начина, по който упражняваш модераторските си функции.

• Глобален Модератор
Публикува

Само че това не е външна намеса, защото народът не й се противопостави. За разлика от народите на Европа, където също се направи такъв опит.

В Унгария и Чехия трябваха наистина външни намеси. Другото не е външна намеса, съвсем вътрешноруска работа си е.

Без да искаш, правиш точно като ВКП б - за всеки проблем тя обвинява предходното ръководтсво, че било "външно" и "чуждо на народа" :)))

• Потребител
Публикува
alvassareiro, on 18 June 2010 - 11:03 PM, said:

Ами виж какво,

това не е моя измислица, а на Тойнби, който има цял том, посветен на универсалните философии.

Та в него той разглежда комунизма като една нова универсална философия, родена от вътрешния порлетариат на западната цивилизация през 19 век, като заместител на старата универсална философия, която вече се е дискредитирала и не дава резултати в новите условия - -християнството.

Всъщност, комунизмът не е единствената универсална философия, родена като заместител на религията. Преди него има друга - национализмът.

Трябва да се чете тука. Достатъчно автори има.

Значи, аз цитирах ей това нещо, това е моят пост. В отговор ме нарекоха "абсолютен глупак"

Не разбирам с какво съм провокирал, това е просто автор, и това ме засегна.

Ако бях обидил, очаквам и мен да обидят. но да те обидят без причина е грозно.

Затова съм разочарован.

• Глобален Модератор
Публикува

Хайде по-малко емоции, че тръгнем ли в тая посока....

А само цитирах Тойнби.

Не си цитирал, а упражняваше старинния занаят "да се правя на гръмнат".

Затова зарежи тия неща. Дискусиите са нещо живо, някой и друг лаф може да се появи.

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!