Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Мнения 55
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Глобален Модератор
Публикува

Eто нещо от времето, когато моя скромна милост учеше руски в училище, без да са го питали иска или не иска. Впрочем песента наистина е очень хорошая и сега не съм я забравил. bigwink.gif

• Глобален Модератор
Публикува

На му още една песен на Ленин:

Ха пък!

На му и още две. В едната питат за неща, дето не може той да отговори, а в другата се чудят валяло ли му е по кубето дъжд.

:tooth:

http://www.youtube.com/watch?v=TS9_ipu9GKw

• Потребител
Публикува

Кво да гледам, аржентинците губят, криво ми е :)

И на мен ми е криво за Аржентина, родината на Марадона и на Че Гевара.

(поради липса на други песни за Ленин, които да ми харесват)

• Потребители
Публикува

На-хубавата песен за очарованията на Съветския съюз. Особено към края текстът става особено приятен:

Жилбер Беко: Натали

• Потребители
Публикува

Изслушах клипчето за плана "Маршал". Това ли е гласът на Георги Димитров? Че говори трафарети, ми е ясно. Самият му глас обаче е тъничък, тембърът - бръмчащ, интонацията е монотонна, а езиковите грешки и лошата артикулация страшно ми напомнят Тодор Живков. Не мога да си представя как този глас е гърмял в съда в Лайпциг... глас на дребен чиновник.

• 3 седмици по-късно...
  • Потребител
Публикува

Изслушах клипчето за плана "Маршал". Това ли е гласът на Георги Димитров? Че говори трафарети, ми е ясно. Самият му глас обаче е тъничък, тембърът - бръмчащ, интонацията е монотонна, а езиковите грешки и лошата артикулация страшно ми напомнят Тодор Живков. Не мога да си представя как този глас е гърмял в съда в Лайпциг... глас на дребен чиновник.

глупости ... точно този глас е гърмял в лаипцик .. така както гърми и Tyk ...

другото са твои лични слухови проблеми ...

• Глобален Модератор
Публикува

Ако тази реч се произнесе днес, в български съд, вероятно ораторът ще бъде прекъснат. Г.Димитров тук, на ужасен немски, както съм чувал, не говори по съществто на обвинението си, а изнася политически атаки. Немският съд е удивително толерантен и обективен, като го оправдава по липса на доказателства.

Я при др.Сталин ми дръж такива речи на неговите процеси. Представям си например Бухарин на неговия процес: "В коя страна комунистите не са диваци и варвари...."

Вай, вай вай.

• 4 седмици по-късно...
  • Потребител
Публикува

Ако тази реч се произнесе днес, в български съд, вероятно ораторът ще бъде прекъснат. Г.Димитров тук, на ужасен немски, както съм чувал, не говори по съществто на обвинението си, а изнася политически атаки. Немският съд е удивително толерантен и обективен, като го оправдава по липса на доказателства.

Я при др.Сталин ми дръж такива речи на неговите процеси. Представям си например Бухарин ма меговия процес: "В коя страна комунистите не са диваци и варвари...."

Вай, вай вай.

Бухарин е предател анархист . на него вобще не трябва да му се дава да говори .

• Потребител
Публикува

Я при др.Сталин ми дръж такива речи на неговите процеси. Представям си например Бухарин ма меговия процес: "В коя страна комунистите не са диваци и варвари...."

Не само при др.Сталин. В самата НРБ, създадена от същия този Г. Димитров не само не можеше да се държат такива речи, ами и смъртната присъда ти е в кърпа вързана!

• Потребител
Публикува

Анарихист? Бухарин? Не е ли "троцкистко-зиновиевски десен опозиционер-опортюнист-терорист"? :tooth:

Опа , грешка ... Прочел съм "Бакунин" вместо "Бухарин" . моя грешка . напълно си прав .

• Потребители
Публикува

Г.Димитров тук, на ужасен немски, както съм чувал...

Вай, вай вай.

Ако го чуеш как говори на руски, тогава вече съвсем ще се завайкаш. :w00t:

То не че самите съветски другари - повечето от неруски произход - са говорили на блестящ руски (освен може би Ленин).

• Потребител
Публикува

Опа , грешка ... Прочел съм "Бакунин" вместо "Бухарин" . моя грешка . напълно си прав .

Оппаа, все по ясен ми ставаш ;). Бухарин с Бакунин да сбъркаш! Лелейййй ся очаквам Ленин с Ленко да сбъркаш ;). Или Калинин с ....овчарчето Калитко :).

• Глобален Модератор
Публикува

Не само при др.Сталин. В самата НРБ, създадена от същия този Г. Димитров не само не можеше да се държат такива речи, ами и смъртната присъда ти е в кърпа вързана!

Мхм....

"Георги Димитров живее в такъв разкош, какъвто цар Борис не е и сънувал" - Никола Петков след посещение в СССР...

• Потребител
Публикува

Оппаа, все по ясен ми ставаш ;). Бухарин с Бакунин да сбъркаш! Лелейййй ся очаквам Ленин с Ленко да сбъркаш ;). Или Калинин с ....овчарчето Калитко :).

незнам , колко съм ти ясен - грешка при прочит . в цивилния живот стават грешки някой път .

ако се срешнем на бойното поле обаче , ти обещавам че грешки няма да има .

• Потребител
Публикува

Мхм....

"Георги Димитров живее в такъв разкош, какъвто цар Борис не е и сънувал" - Никола Петков след посещение в СССР...

Никола Петков - троцкист кариерист ...

Какъв разкож ?

Чистия семпъл апартамент .. в стил бау-хаус ... без излишни окраси и буржоазни орнаментации ...

какво друго му трябва на човек ...

леген с розови листа ? Не мерси ...

• Глобален Модератор
Публикува

Питай старите софиянци, колкото са останали, защо са му викали Гошо Тарабата ;)

Никола Петков троцкист? Когато установихме грешката за Бухарин и направената самокритика, партийното бюро реши да я остави без последствие. Но сега? Никола Петков - троцкист?

РЕШЕНИЕ на партбюрото:

"Др. Т34, наблегнали сте на оръжейната и военна подготовка за сметка на партийно-политическата. Това е недопустимо! Ние не сме във война, сега като слънцето и въздуха са нужни агитатори, а не воини-красноармецйци. Указание - танк немедлено заглушить и перейти ускоренного короткого курса по истории ВКПб." :P

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!