Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува

Тъй като съм неприлично богат и не работя, а само си почивам, напоследък ме налягат тежки, затормозяващи мисли. Кой съм, къде съм и къде, по дяволите, се дянаха кинтите ми??? :biggrin:

Реших да си пребоя парите и когато стигнах до 1 000 000 000 ойро се зачудих, аз билионер ли съм или милиардер? Дълго време живеех с мисълта, че съм милиардер. Но! Гледам на Запад са билионери. Бре, к'во става? Защо в САЩ след милион не следва милиард, а у нас защо след милион не иде билион? С тези въпроси си развалих рахата и удоволствието от броенето на сребърниците! Моля, обяснете ми този парадокс и кажете след милиард какво следва при нас, и при западняците как се брои след билион. Ако не ми кажете няма да мога да си преброя париците... :hmmm: И по бърже, че не ща да чакам!!! :)

• Потребители
Публикува

Проста работа. Милионът си е милион навсякъде. Хилядата милиона се наричат "милиард" в Европа и "билион" в Америка. Получава се следното досадно различие:

Европа..../ Америка:

- милиард./ билион............. 1 000 000 000

- билион../ трилион........ 1 000 000 000 000

- трилион./ квадрилион. 1 000 000 000 000 000

• Потребител
Публикува

Проста работа. Милионът си е милион навсякъде. Хилядата милиона се наричат "милиард" в Европа и "билион" в Америка. Получава се следното досадно различие:

Европа..../ Америка:

- милиард./ билион............. 1 000 000 000

- билион../ трилион........ 1 000 000 000 000

- трилион./ квадрилион. 1 000 000 000 000 000

Благодаря за бързото отзоваване!

Ама това си е безобразие! Така да ни мъчат, нас богатите с подобни математически гяволии! Някой бедняк стои зад тази конспирация...или жидовете пак са се облажили. :)

Сега излиза, че съм хем милиардер, хем билионер, нали? Обаче по схемата на Глишев щом съм билионер значи съм трилионер. Ама ако съм трилионер вече ставам квадрилионер и т.н.... :biggrin: Глишев, ти ме позлати, бе човек!

• Потребители
Публикува

Ха позлати ми и ти ръчичката, сударь :biggrin:

• Потребител
Публикува

Ако имаш пък към Търговище по панаирно време, имаш от мен една бира с двойка кебапчета. Повече от туй сърце не ми дава да отпусна. Може да съм богаташ, но не съм проссс! :)

• Потребители
Публикува

Еми то така се става богаташ - с цицилък :laugh:

• Глобален Модератор
Публикува

Може и да не можеш да броиш. Ако имаш толкова много пари, това няма особено значение. Ще си наемеш частен учител, който да те научи.

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!